5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βάρκες βγήκαν στη στεριά

0

Η καταγγελία που έφτασε σήμερα στο sfedona.gr αναδεικνύει ένα πρόβλημα που συχνά παρατηρείται στο δήμο Κορινθίων και όλοι λίγο πολύ κάνουμε τα στραβά μάτια. Πόσες φορές προσπαθείτε να βρείτε θέση να παρκάρετε στη γειτονιά σας και δεν βρίσκετε γιατί οι δρόμοι έχουν γεμίσει από παρατημένα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, από τρέιλερ και σκάφη.

Εκτός το πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη parking, τίθεται και σημαντικό θέμα ασφάλειας που καθιστά αναγκαία την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την αποκατάσταση της τάξης προς αποφυγή ατυχημάτων.

Εξάλλου ο νόμος είναι ξεκάθαρος:

Το άρθρο 34 του Κ.Ο.Κ., παρ, 5, μεταξύ άλλων αναφέρει:
“5. Μέσα στις κατοικημένες περιοχές, σε θέοεις όπου επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση, οι οδηγοί οχημάτων ή ζώων υποχρεούνται να θέτουν αυτό όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος. 
    Στους μονόδρομους επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση και στην αριστερή πλευρό. Αν δεν υπόρχει πεζοδρόμιο, οι οδηγοί υποχρεούνται να αφήνουν ελεύθερο χώρο πλάτους ενός (1) μέτρου, τουλάχιστον, για τη διέλευση των πεζών. 
    Στις κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, ρυμουλκούμενων, τροχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες. 
    Η στάθμευση αυτών μπορεί να πραγματοποιείται σε κατάλληλους περιφραγμένους χώρους που ορίζονται από τους οικείους δήμους ή κοινότητες, οι οποίοι μεριμνούν και για τη φύλαξή τους, ενώ με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Τάξης και Περιβάλλοντος, χωροταξίας και Δημόσιων ‘Εργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής, στην οποία προβλέπονται και οι δαπάνες φύλαξης, συντήρηοης κ.λπ.. (http://www.glavopoulos.gr/kok/kok034.php)”

Ένας Κορίνθιος δημότης ζήτησε από το sfedona.gr να δημοσιεύσει την παρακάτω καταγγελία με στόχο να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι πριν γίνει κάτι κακό ….

“Η συνημμένη φωτογραφία είναι από την οδό Σ. Μπούκη στο Συνοικισμό, σημείο από το οποίο περνάω σχεδόν καθημερινά. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης βάρκας την έχει ΜΟΝΙΜΑ παρκαρισμένη έξω από το σπίτι του χρόνια, η συγκεκριμένη οδός είναι ένα στενό δρομάκι και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης, η βάρκα καταλαμβάνει όπως είναι εμφανές το μισό σχεδόν μήκος του δρόμου και από την απέναντι πλευρά είναι πάντα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατοίκων των παρακείμενων οικιών. Σε περίπτωση που συναντηθούν 2 αυτοκίνητα, πρέπει το ένα να κάνει πίσω, για να περάσει το άλλο. Πριν λίγες ημέρες, κινδυνεύσαμε να συγκρουστούμε με άλλο όχημα, καθώς ο οδηγός του οχήματος κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη των επιτρεπόμενων συνθηκών, και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ελιγμού, καθώς έπρεπε να διαλέξω μέσα σε δέκατα αν θα έπεφτα πάνω στη βάρκα ή στο άλλο όχημα.

Στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας το σύνηθες φαινόμενο είναι να μοιρολατρούμε και να αντιδρούμε ΚΑΤΟΠΙΝ εορτής, και αφού έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα. Ο ιδιοκτήτης της εν λόγω βάρκας προφανέστατα θεωρεί τον δημόσιο δρόμο ιδιοκτησία του κι έχει καταλάβει το μισό δρόμο, βάσει της νεοελληνικής λογικής “έλα μωρέ, δε βαριέσαι, τη δουλειά μου να κάνω εγώ, και σκασίλα μου αν ενοχλώ”. Δεν γνωρίζω εάν το θέμα είναι αρμοδιότητας της τροχαίας, της αστυνομίας (βέβαια αστυνόμευση και Συνοικισμός είναι έννοιες ασύνδετες μεταξύ τους…) ή του Δήμου, απευθύνομαι σε εσάς για τη δημοσιοποίηση του θέματος, κι ελπίζω κάποια αντανακλαστικά να κινητοποιηθούν ΠΡΙΝ γίνει κάτι κακό… Σας ευχαριστώ πολύ κι ελπίζω να υπάρξει θετική ανταπόκριση”.

Ο δικός μου βασιλιάς των λιονταριών

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Χωρίς αντίκρισμα τα “ανταποδοτικά” τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι δημότες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.