ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Απόλυτος κυρίαρχος ο Νανόπουλος στην Κόρινθο στο μέσον της θητείας του

0

Την απόλυτη “κυβερνητική” πλειοψηφία φαίνεται πως εξασφάλισε και επίσημα ο Βασίλης Νανόπουλος, στα μισά ακριβώς της θητείας του, ως δήμαρχος Κορινθίων. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η δημοτική πλειοψηφία αριθμεί πλέον επισήμως 13 + 4 μέλη και φτάνει τα 17 σε ένα σύνολο 33 μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Για να συμβεί αυτό η δημοτική πλειοψηφία και η Συμμαχία Πολιτών απορρόφησαν (ΚΑΙ επίσημα, αφού ούτως ή άλλως είχαν συνδεθεί μαζί της) τις δύο δημοτικές παρατάξεις του Τιμολέοντα Πιέτρη (ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ) και του Γιάννη Γκεζερλή (ΝΕΑ ΟΡΜΗ). Σε αυτούς περιλαμβάνονται και τρία μέλη της παράταξης Καλλίρη – ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ (Καλλίρης, Παπαϊωάννου και Πλατής), οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στην Συμμαχία Πολιτών.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν ακόμα τέσσερις ανεξάρτητοι σύμβουλοι, οι οποίοι συνεργάζονται πια με την δημοτική πλειοψηφία: οι παλαιότεροι Ζώγκος (εντεταλμένος σύμβουλος για τα Ιαματικά Λουτρά) και Καρασάββας (Αντιδήμαρχος για τα Αδέσποτα Ζώα) και οι δύο τελευταίοι Ραντίτσα (από την παράταξη Πνευματικού) και Γιώργος Πιέτρης, οι οποίοι επίσης ορίστηκαν σε θέσεις. Η συμφωνία με τον γνωστό επιχειρηματία είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των συμφωνιών που έχει κάνει ο κ. Νανόπουλος και η οποία δείχνει πως στενεύουν πια τα περιθώρια για τους αμφισβητίες της κυριαρχίας του σε τοπικό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πιέτρης είχε εκφράσει άτυπα ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, φαίνεται, όμως ότι το γενικότερο αυτοδιοικητικό και πολιτικό κλίμα, σε συνδυασμό με την αλλαγή του εκλογικού νόμου τον οδήγησαν σε πιο ώριμες σκέψεις. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νανόπουλος, ο κ. Πιέτρης αναλαμβάνει πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο.

Ταυτόχρονα αναλαμβάνουν καθήκοντα δύο νέοι αντιδήμαρχοι: ο ένας είναι ο κ. Πλατής, η τοποθέτηση του οποίου ως αντιδημάρχου Οικονομικών είχε ανακοινωθεί από καιρό, αλλά είχε “παγώσει”. Η δεύτερη είναι η κυρία Ραντίτσα (αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπλασης), παλιό στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία είχε κατέβει υποψήφια με τον Αλέξανδρο Πνευματικό, ωστόσο, αποχώρησε πριν μερικές εβδομάδες απο την παράταξη και παραμένει ανεξάρτητη.

Μαζί με τους δύο ανωτέρω, συνολικά οι αντιδήμαρχοι θα είναι εννιά: Πούρος στις Τεχνικές Υπηρεσίες, Κόλλια στην Πολεοδομία, Ζαχαριάς στον Πολιτισμό και την Παιδεία, Μπίτζιος στην Καθαριότητα, Τιμ. Πιέτρης στον Τουρισμό, Παπαϊωάννου στην Καθημερινότητα. και Καρασάββας στα Αδέσποτα.

Ο Γιάννης Γκεζερλής έφυγε από την αντιδημαρχία Μελετών & Ανάπτυξης και γίνεται Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΔΕΥΑ Κορίνθου  , με αποστολή την διαχείριση της καθημερινότητας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, πάντως, είναι μία ακόμα παράμετρος που αφορά μάλλον την διάρρηξη των σχέσεων Νανόπουλου – Παπαδημητρίου. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νανόπουλος καταργείται η θέση Εντεταλμένου Συμβούλου Σολυγείας την οποία είχε ο γιατρός. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, φαίνεται, όμως ότι η σχέση των δύο αντρών -αν και καλοκαίρι- περνά χειμωνιάτικη φάση.

Όλες οι άλλες αλλαγές στα νομικά πρόσωπα θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο και αναμένονται και εκεί μεγάλες εκπλήξεις.

Απο εκεί και πέρα, επιγραμματικά οι αλλαγές που έγιναν αφορούν:

Αλλαγές στην αυτεπιστασία, η οποία περνάει στις Τεχνικές Υπηρεσίες (πλην του φωτισμού). Το τμήμα προμηθειών περνά στην Οικονομική Υπηρεσία, ενώ δημιουργείται νέο Τμήμα Μηχανογράφησης. Στις τεχνικές Υπηρεσίες θα προσληφθούν ως σύμβουλοι του δημάρχου δύο ακόμα μηχανικοί (η κυρία Σκόνδρα και ο κ. Ηλιάδης).

Χτες συστήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού των τριών Δήμων της Κορινθίας (Κορινθίων, Λουτρακίου, Βέλου-Βόχας), όπου καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραΐσκος.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, πάντως, δείχνει να μην αποφεύγει να τεθεί στην κρίση των πολιτών και της αντιπολίτευσης και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει για τις 15 Σεπτεμβρίου τον απολογισμό και την λογοδοσία της δημοτικής αρχής για το δεύτερο έτος.

Με όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές πως ο Βασίλης Νανόπουλος, αργά αλλά μεθοδικά ύστερα απο δύο χρόνια αποψίλωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας, απο τις οποίες μόνο η παράταξη Σταυρέλη φαίνεται να διατηρεί την δυναμική της. Το παιχνίδι για τις εκλογές του Οκτωβρίου (μην το ξεχνάμε) 2023, με το νέο εκλογικό νόμο του 43% μοιάζει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σημερινού δημάρχου, ειδικά όσο καταφέρνει να συνθέτει δυνάμεις και ταυτόχρονα να εκμεταλλεύεται τις αντιθέσεις μεταξύ Πνευματικού – Σταυρέλη, αλλά και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστεί αυτοδιοικητικά.

Εβδομάδα σταφίδας στον δήμο Βέλου – Βόχας Κορινθίας

Previous article

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: “Τοπική Κουζίνα” με τον Μένιο Τουρλότο (4/9 Νεμέα)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.