4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκαθίστανται οι σχέσεις του δημάρχου με τον Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας Λουτρακίου

0

Ένταση κυριαρχούσε στη σχέση του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη  και τον Κύκλο Συναντήσεων Νεολαίας Λουτρακίου με το θέμα των μεδουσών στον Κορινθιακό να την πρυροδοτεί επαναλαμβανόμενα. Όμως όπως ο Κύκλος Νέων ενημέρωσε το sfedona.gr , μάλλον ένας νέος κύκλος αρχίζει στην μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία :

(Φωτογραφία από παλιότερη συνάντηση της Νεολαίας στο δημαρχείο Λουτρακίου)

Μια ευχάριστη έκπληξη είχαμε από την πλευρά της Δημοτικής αρχής, καθώς έστω μετά από 4 μήνες καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/3/2018 συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γ. Γκιώνη και τους Συμβούλους του κ.κ. Διονύση Κάντηρο και Ιωάννη Νασιούλα. Τον Κ.Σ.Ν. εκπροσώπησαν οι Ζαχαρίας Αγγιστριώτης, Φαίη Θυμή, Βαγγέλης Μέξιας, Δημήτρης Αγγελόπουλος και Θάνος Θεοχάρης.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και βασικό της θέμα ήταν η αντιμετώπιση των περιβαλλοντολογικών προβλημάτων του Κορινθιακού Κόλπου, που αφορούν άμεσα τον Δήμο μας. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι έχει γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων από πλευράς Δήμου και πλέον αναμένει τα αποτελέσματα τους με τη σύμπραξη του Κράτους και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανέφερε επίσης ότι σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, στο οποίο θα ενημερωθεί αναλυτικά κάθε ενδιαφερόμενος.

Το περιεχόμενο του διαλόγου επεκτάθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την ενδεχόμενη αξιοποίηση τους από τον Δήμο, με αφορμή την πρόσφατη απάντηση της Ε.Ε. στον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. Επιπλέον συζητήθηκαν και οι πιθανές λύσεις, καθώς ο Κ.Σ.Ν. θεωρεί απαραίτητη την μίσθωση των τοπικών ψαράδων για να καθαρίζουν καθημερινά τις θάλασσες ολόκληρου του Δήμου, παράλληλα με την τοποθέτηση των προστατευτικών διχτυών, όπως και την απαγόρευση του ψαρέματος με μηχανικά μέσα εντός του Κορινθιακού.

Τέλος αναγνωρίστηκε από τον κ. Δήμαρχο και τους συμβούλους του η σημαντική συνεισφορά του Κ.Σ.Ν. στην εξεύρεση λύσης για το σημαντικότατο πρόβλημα του τόπου.

 

 

Στο περιθώριο του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου παραθέτουμε τησημερινή καταγγελία του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου «LoutrakiDiveClub»στα socialmedia, που δείχνει ψαρότρατα τύπου Γρι-Γρι να ψαρεύει ανενόχλητη λίγα μέτρα από την ακτή στην περιοχή «Νεράιδα». Κάθε εμπλεκόμενος φορέας πρέπει να αναλάβει δράση αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες του,για να έχουμε πάλι υγιείς θάλασσες.Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και το Λιμεναρχείο Κορίνθου.

Έναρξη σήμερα των αιτήσεων για πρόσληψεις στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Previous article

Δηλώστε συμμετοχή για μια ξεχωριστή περιήγηση στις Κρήνες Αρχαίας Κορίνθου και στην Κρήνη Χατζημουσταφά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.