1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αντιπλημμυρικά έργα και μελέτη αποκατάστασης του γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων

0

Οι Άγιοι Θεόδωροι, δοκιμάστηκαν σκληρά απ΄τις πυρκαγιές του 2019 και απ΄τις πλημμύρες που ακολούθησαν μετά. Ιδιαίτερα η κακοκαιρία «Γηρυόνης» πέρσι τον Νοέμβριο προκάλεσε μεγάλες καταστροφές εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος Πίκα. Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες απ΄το κατεστραμμένο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων μετά την ισχυρή καταιγίδα.

Προκειμένου να μην εμφανιστούν ξανά τέτοια φαινόμενα στην Κορινθία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους δήμους προχωρά σε αντιπλημμυρικά έργα στους δήμους της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής επισκέφθηκε με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕΚ και τον προϊστάμενο αυτής κ. Νίκο Λούτα,  τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκίνησαν στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Στην αυτοψία ήταν παρών ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης και ο πρόεδρος Τ.Κ. κ. Αρης Κωνσταντής.

Στη συνέχεια ο κ. Γκιολής επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ματζούνη το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων.

Το γήπεδο, όπως ήδη έχουμε αναφέρει,  υπέστη πολλές φθορές απ΄το πέρασμα της κακοκαιρίας “Γηρυόνη” σε σημείο να είναι σχεδόν κατεστραμμένο και κρίνονται αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασής του προκειμένου να μπορεί ο αθλητικός χώρος ν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όχι μόνο των Αγίων Θεοδώρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕ Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, το γήπεδο θα ενταχθεί σε αντίστοιχη μελέτη προκειμένου στην αποκατάσταση και άμεση λειτουργία του.

Επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν τα Ειδικά Σχολεία

Previous article

Παν. Νίκας προς δημάρχους Πελοποννήσου: Κεντρικός σχεδιασμός για το φυσικό αέριο (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.