5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και τον δημόσιο χώρου του προαυλίου του Μεγάρου…

0
Το sfedona.gr δημοσιεύει σχόλιο αναγνώστη μας σχετικά με την ανάπλαση του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου:
Παρακολουθώ με χαρά τις τελευταίες μέρες τις εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης. Ένα κτίριο σημείο αναφοράς και στολίδι για την πόλη και λόγω της αρχιτεκτονικής του και λόγω της θέσης του στο κέντρο της πόλης.
Επιτέλους γίνονται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, απαραίτητες για την λειτουργικότητα του, τις συνθήκες εργασίες προσωπικού του Μεγάρου, πολιτών και δικηγόρων αλλά και για την αισθητική του αποκατάσταση. Καθώς λοιπόν τρέχουν οι εργασίες αυτές ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και τον δημόσιο χώρου του προαυλίου του Μεγάρου. Ένας κεντρικός χώρος της πόλης, ένας σημαντικός χώρος για την κίνηση των πεζών, κατοίκων και επισκεπτών.
Σύντομα απέναντι του θα βρίσκεται η νέα πλατεία της πόλης. Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός για την εικόνα της νέας πλατείας σίγουρα είναι μια αλλαγή. Μια αλλαγή που έχει ανάγκη και το προαύλιο του Μεγάρου. Χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις. Στο πλακόστρωτο, στο πράσινο, στον φωτισμό, στις αστικές υποδομές και στην καθαριότητα. Ένα μεγάλο έργο θέλει χρόνο, έχει κόστος και ίσως δυσκολίες ως προς την ιδιοκτησία του χώρου (Δήμος και Δικαστικό Μέγαρο).
Μικρές παρεμβάσεις όμως με μικρό κόστος και τεχνική ευκολία μπορούν να γίνουν. Ακόμα και αν ο χώρος δεν ανήκει τον Δήμο, η Δημοτική Αρχή για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μπορούν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις. Μία τέτοια παρέμβαση θα ήταν τα δύο συντριβάνια του χώρου. Δύο κομψά, διακριτικά αλλά με κατάλληλο φωτισμό και καθαριότητα εντυπωσιακά συντριβάνια.
Με ελάχιστο κόστος ο Δήμος μπορεί να τα αποκαταστήσει και να προσθέσει ένα σημαντικό στοιχείο αισθητικής στην πόλη. Ελπίζω πραγματικά με αφορμή το έργο επί του Δικαστικού Μεγάρου να υπάρχει και ενδιαφέρον από τον νέο Δήμαρχο και για τον προαύλιο χώρο.
Με εκτίμηση,
Δ.Β.

ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ: “Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας”

Previous article

Επίσκεψη Δραγασάκη με επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ στο Επιμελητήριο Κορινθίας με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.