ΕΛΛΑΔΑ

Έργα ζωγραφικής σε πέτρα… για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου

0

Η Μαρία Παυλοπούλου, κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι μια πολυτάλαντη σύγχρονη γυναίκα που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να χαρίσει πολλά χαμόγελα μέσα απ΄τις δημιουργίες της. Η εικαστικός προσφέρει τα έργα της σε φιλανθρωπικές εκθέσεις με στόχο να στηριχθούν ιδρύματα και οργανισμοί που παρέχουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Αυτή τη φορά πρόσφερε περίπου 50 έργα ζωγραφικής σε πέτρα για την οικονομική ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου και στην πρόεδρο του Μαρία Χρισταρά και έχετε να προστεθεί στο σύνολο των δράσεων του Ιδρύματος για τη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.

Η Μαρία Παυλοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και τα τελευταία 41 χρόνια ψάχνει δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και ψυχικής ηρεμίας.

“Έχω γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής και τρία μυθιστορήματα ενηλίκων. Η αλήθεια είναι πως έχω πάντα την ανάγκη να εκφράζομαι δημιουργικά. Αυτή η δημιουργικότητα όμως παίρνει διάφορες μορφές. Κάθε φορά επικεντρώνομαι σε αυτή που με «γεμίζει» περισσότερο. Η περίοδος της μαγειρικής διήρκησε περίπου 5 χρόνια. Άλλα τόσα η περίοδος της συγγραφής, η οποία οφείλω να ομολογήσω πως μου λείπει πάρα πολύ και θα ήθελα να επανέλθω. Με τις πέτρες ασχολούμαι εδώ και 4 χρόνια περίπου και είναι μια πηγή δημιουργικότητας που ακόμα δεν έχει στερέψει”, δήλωσε η ίδια σε μία από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει.

 

Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Ταινίας Μικρού Μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» – σχολικό έτος 2020-2021

Previous article

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Το clawback πρέπει να εκλείψει και να καταργηθεί

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.