1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση και Δώρο Χριστουγέννων

0

Στους δικαιούχους τους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση φέτος τα Χριστούγεννα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Το φετινό “μέρισμα” θα είναι μια διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, έδωσε τις λεπτομέρειες της φετινής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι είναι 256.562 ευάλωτα νοικοκυριά και 482.335 ωφελούμενοι, που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Με την τακτική καταβολή του θα λάβουν διπλάσιο ύψος ενίσχυσης. 

«Στο πλαίσιο της πρόσφατης εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνουν σήμερα ένα έκτακτο μέτρο οικονομικής ενίσχυσης, για το μήνα Δεκέμβριο, των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ 
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ 

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 3 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ 

  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ 

Για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ. 

Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος», είπε σχετικά ο κ. Βρούτσης.

Απευθείας στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων

Την φόρμουλα καταβολής του φετινού Δώρου Χριστουγέννων εξήγησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευκρινίζοντας πως η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που αφορά στην περίοδο κατά την οποία η σύμβαση του μισθωτού μπαίνει σε αναστολή θα δοθεί από το κράτος απευθείας στους εργαζόμενους και όχι μέσω των εργοδοτών. 

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, το “δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ». 

Συνεπώς ο εργαζόμενος θα λάβει Δώρο Χριστουγέννων σε δυο δόσεις : Κατ αρχήν το ποσό του εργοδότη που θα αντιστοιχεί στο τμήμα του Δώρου που ο μισθωτός δούλεψε κανονικά θα πληρωθεί από τον εργοδότη και το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής θα πληρωθεί από το κράτος.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενισχύει την κοινωνική πολιτική του

Previous article

Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου: Δηλώστε συμμετοχή στα προγράμματα για μελισσοκόμους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.