1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση “Πελοπόννησος Expo 2019” – Που και πότε θα λάβει μέρος

0

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η 2η Συνεδρίαση για το 2019 του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Δαμούλος Φώτης – Αργολίδας, Τρουπής Γιάννης- Αρκαδίας, Πιτσάκης Παναγιώτης – Κορινθίας, Παναρίτης Γιάννης- Λακωνίας και Ξυγκώρος Βαγγέλης – Μεσσηνίας, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Π.

Κυρίαρχο θέμα του Δ.Σ., το οποίο έλαβε χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα ήταν ο άμεσος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Περιφερειακό σχεδιασμό.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για την συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,  συμφωνήθηκε η  διοργάνωση της Έκθεσης“Πελοπόννησος Expo 2019” στην Τρίπολη 13-17 Νοεμβρίου 2019.

 

Συνάντηση του νέου Περιφεριάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τους προέδρους των επιμελητηρίων 

Ακολουθεί η δήλωση του κ.Νίκα μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων:

“Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα, όπως τα απορρίμματα και η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, όπως η χρήση φυσικού αερίου κά. Κατά τη συζήτησή μας, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις στοχευμένες ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε από κοινού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Περιφέρειά μας.  Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους. Κοινός στόχος είναι η δημιουργική μεταξύ μας συνεργασία, η οποία είναι απαραίτητη για την πορεία προς την ανάπτυξη, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Περιφέρειά μας.

Η Πελοπόννησος αξίζει καλύτερα και όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε! Έχω πίστη στη συνεργασία αυτή και είμαι σίγουρος ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα!”

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Previous article

Καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Λουτρακίου για αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.