4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άνθρωποι αντίβαρο στην ηθική χθαμαλότητα των ταγών

0

Μέσα στην καταχνιά της εποχής, και ενώ ο τόπος μας, βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης και πλήρους διάλυσης, πέντε συνάθρωποι μας, είναι όχι μόνο το αντίβαρο αυτής της καταθλιπτικής καταστάσης, αλλά αποτελούν το καύχιμα του Λουτρακίου!

 

Του Δημήτρη Καραπατά

 

Με όλα τα βασικά συστατικά του Ελληνικού ήθους, φιλότιμου και της ψυχικής αρχοντιάς, που μέσα σε αυτόν τον τελετουργικό κύκλο, υπάρχει ως βάση, η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη!

Ίσως και γι’ αυτό τον λόγο έγινε, από ορισμένα επιτήδεια, πολιτικά θηρία του Λουτρακίου, μια μεγάλη προσπάθεια είτε να αγνοηθούν, είτε ακόμα και να απαξιωθούν, ώστε να μην φανεί η δικιά τους χθαμαλότητα!

“Σπερνοκόλυβα” όμως, το να αναφέρεται κάποιος σε εκείνους που βρίσκονται σε πνευματική κατατονική εμβροντησία!
Ο λόγος φυσικά για τους αγαπημένους φίλους και διαπρέποντες στον τομέα τους, Αποστόλη Κουτρούλια, Βασίλη Μπισμπίκη, Παναγιώτη Ηλιακόπουλο, Γιώργο Νάθενα και Βασίλη Πιερακέα!

√ Ο Αποστόλης Κουτρούλιας διακεκριμένος αθλητής της καλαθοσφαίρισης, με μεγάλες περγαμηνές, από πολύ μικρός ξεχώρισε με το αθλητικό του παράστημα και έδειξε το ταλέντο του. Έφτασε τελικά στον κολοφωνά της δόξας του, με το να αγωνίζεται σε πολύ υψηλό αθλητικό επίπεδο, και να αποτελεί βασικό στέλεχος ομάδων της Α 1 του Ελληνικού πρωταθλήματος!
√ Ο Βασίλης Μπισμπίκης απόφοιτος ανώτερης δραματικής σχολής, νέος και επιτυχημένος ηθοποιός, με σημαντικούς ρόλους σε μεγάλα θεατρικά έργα, αλλά και σε σήριαλ τηλεοπτικά όπως η “Δικαίωση” του Mega channel.
Στους ρόλους που ενσαρκώνει ο Βασίλης, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρεί, στιγμές που είναι στερημένες από ζωντάνια και ταλέντο!
√ Ο Παναγιώτης Ηλιακόπουλος, μαχόμενος δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργαστεί κάνοντας πολιτικό και οικονομικό ρεπορτάζ, σε μεγάλες εφημερίδες του Αθηναϊκου τύπου, όπως: “Νίκη της Δημοκρατίας” “Ναυτεμπορική”
” Επενδυτής”
” Ελεύθερος Τύπος”
“Βραδυνή”
” Κέρδος” και όχι μόνο! Καθώς μακριά από διανοητικούς σαλτιμπαγκισμούς, επαμφοτερίζουσες θέσεις, έχει δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, για ζέοντα ζητήματα του Λουτρακίου, κόντρα σε ένα αδίστακτο σύστημα αργυρώνητων- κατευθυνόμενων δημοσιογράφων και εξωνημένων πολιτικών, από το οποίο η μαφία της Σικελίας, έχει πολλά να διδαχθεί!
√ Ο Βασίλης Πιερακέας επιδέξιος και πολυπράγμων μουσικός, βιρτουόζος της κιθάρας, έφτασε στο σημείο να αποτελεί το δεξί χέρι του μεγάλου τραγουδοποιού, Διονύση Σαββόπουλου! Ενώ σήμερα η παυσίλυπη μουσική του παιδεία, μεταλαμπαδεύεται στα νέα παιδιά( και όχι μόνο) διάμεσου της μουσικής του σχολής!
Ανυπότακτοι άνθρωποι, που αντιστέκονται στη φθόρα, ακολούθησαν το δικό της δρόμο, και έγιναν περίλαμπρο παράδειγμα για τις νεότερες γενιές ανθρώπων, και για τους οποίους η ιστορική μας λουτρόπολη, μπορεί να σεμνύνεται!

¶ Ο έγκριτος συγκοινωνιολόγος Γιώργος Νάθενας*τιμήθηκε πρόσφατα σε μια περιλαμπρη εκδήλωση, για το νέο συγγραφικό του έργο, από τις αρχές της περιφέρειας δυτικής Πελοποννήσου.
Σε αυτή πρωτοστάτησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς κ.α. επίσημοι της περιοχής…

* Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γιώργος Νάθενας, είναι στέλεχος της ομάδας που συνέταξε το νέο ρυθμιστικό σχέδιο “ΑΘΉΝΑ 2021”, ενώ με την καθοριστική παρέμβαση του, συνέβαλε με τις δικές του τεχνικές κατευθύνσεις- αποφασιστικά και εντελώς αφιλοκερδώς- στο να επιτευχθεί τεχνικό Momentum ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου και του ΟΣΕ, όσον αφορά την βέλτιστη απόληξη του προαστιακού στο Λουτράκι .
Φυσικά τα προαναφερόμενα, δεν είναι οι μόνες του περγαμηνές, αφού ολόκληρος ο βίος του είναι σφυρηλατημένος από την αυταπάρνηση, τον αλτρουισμό και την υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος, εκείνου του επιστήμονα που προσπαθεί να παραμείνει πάνω από όλα, άνθρωπος μέσα στη σπαρασσόμενη εποχή μας…

Το Σύστημα

Previous article

Τα χωριά και η λίμνη της Στυμφαλίας σε ένα παιδικό βιβλίο όλο μυστήριο …

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.