4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεση παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας του ΙΝΚΑ Κορινθίας για το θέμα των Επιθεωρητών Εργασίας

0
Μετά το ρεπορτάζ του sfedona.gr για την έλλειψη επιθεωρητή εργασίας στην Κορινθία και τα παράπονα εκατοντάδων μισθωτών καλό θα ήταν  οι βουλευτές μας να φροντίσουν να δοθεί γρήγορα λύση στο ζήτημα αυτό αλλά και κάθε αρμόδιος φορέας που μπορεί να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ΙΝΚΑ Κορινθίας , και μπράβο του για την άμεση ανταπόκρισή του, ήδη πήρε πρωτοβουλίες. Ακολουθεί η ανακοίνωσή σχετικά με το θέμα.
Αναφορικά με  τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου  για το ΣΕΠΕ Κορινθίας, ως και τις δεκάδες καταγγελίες καταναλωτών-εργαζομένων του νομού τόσο προς εμάς, όσο και προς άλλους φορείς, παρεμβήκαμε προς την Υπουργό Εργαίσίας και ΖΗΤΗΣΑΜΕ εντός το πολύ δέκα ημερών να ορίσει ΜΟΝΙΜΟ Διευθυντή -Επιθεωρητή Εργασίας στο ΣΕΠΕ Κορινθίας, αλλά και πρόσθετους Επιθεωρητές Εργασίας (τουλάχιστον 4 ακόμη), καθόσον είναι απαράδεκτο μια περιοχή με ανεπτυγμένη βιομηχανία, υπηρεσίες εστίασης, τουρισμού κλπ να στερείται την παρουσία επαρκούς προσωπικού εν έτει 2018, σε συνθήκες έντασης της εκμετάλλευσης της εργασίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατον να   διεκπεραιωθούν εκατοντάδες υποθέσεις και οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, ιδίως ένσημα κλπ.
Επιπλέον, να μας εξηγήσει μας γιατί δεν έχει στελεχώσει το Νομικό Τμήμα του ΣΕΠΕ στην κεντρική διοίκηση.   

Πιτσάκης : Είναι άδικο για όσους επιχειρούν σε σκληρές συνθήκες στην Κορινθία να βλέπουν τις Εθνικές οδούς γεμάτες αλλά τα μαγαζιά τους άδεια

Previous article

Ο Κ.Βενετσάνος ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.