- Διαφήμιση -

Μιλώντας για τις επενδύσεις στην χώρα ο κ. Δήμας επισήμανε πως ο στόχος της κυβέρνησης «είναι να δούμε πως μπορούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης. Ήδη μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στη χώρα μας και άλλες ακολουθούν».

«Πρέπει να υπάρχει προοπτική στην χώρα. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι ποιοτικές με καλούς μισθούς» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης. «Είναι στρατηγική επιλογή μας να επενδύσουμε στην έρευνα και την ανάπτυξη» επανέλαβε, συμπληρώνοντας πως στα επόμενα 2-3 χρόνια οι σχετικές δαπάνες του κράτους (σ.σ για την έρευνα και την Ανάπτυξη) θα αυξηθούν κατά 300 εκατ. ευρώ.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ερωτηθείς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως πρέπει να έχουν την προοπτική όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα. «Θα έχουν και δημόσια και ιδιωτικά ευεργετήματα» είπε ακόμη.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, ο Χρίστος Δήμας είπε ότι στις περισσότερες χώρες υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για το πως θα πραγματοποιούνται. «Νομίζω έφτασε η στιγμή που η πλειοψηφία των Ελλήνων το απαιτεί. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα» τόνισε.

Τέλος, σχετικά με την υψηλή δημοτικότητα τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησης, σημείωσε πως «δεν είναι λόγος να εφησυχαστεί η κυβέρνηση. Είναι ακόμη ένας λόγος που μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη. Πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ: