- Διαφήμιση -

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας είναι απ΄τα πρόσωπα που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στο Ισραήλ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του ο κος Δήμας σχολίασε μέσω των κοινωνικών δικτύων:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

«Σήμερα στο Ισραήλ, προχωράμε στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας με μια χώρα άμεσου στρατηγικού ενδιαφέροντος σε πολλά επίπεδα.

Επιβεβαιώσαμε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και με τον Dr. Ami Applebaum, Επικεφαλής της αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, συμφωνήσαμε για την διεύρυνση και επέκταση της διακρατικής συμφωνίας Ελλαδας-Ισραήλ σε θέματα έρευνας και καινοτομίας.

Προγραμματίσαμε να υπάρξουν περισσότερες προσκλήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα και μεγαλύτερος προϋπολογισμός ώστε επιστήμονες και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ισραήλ να συνεργαστούν σε τομείς αιχμής όπως η Έρευνα, οι νέες Τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, η Άμυνα – Ασφάλεια, η Ενέργεια κ.α προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο περιβάλλον».

Παράλληλα ο κος Δήμας συμμετείχε στη συνάντηση που διεξήχθη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και Ισραηλινές εταιρείες με θέματα που αφορούν την συλλογική Ασφάλεια, την Εθνική Άμυνα, την Έρευνα και την Τεχνολογία.