- Διαφήμιση -

Αν θες να περάσεις ένα σαββατοκύριακο ή αρκετές μέρες διακοπών κοντά στην Αθήνα, τότε η Πελοπόννησος αποτελεί μια πολύ καλή και εγγυημένη επιλογή και μάλιστα για διαφορετικούς τύπους ταξιδιωτών. Κι αυτό γιατί σε πολλά σημεία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο βουνό και θάλασσα αλλά και εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Μπορείς να βρεις λουξ καταλύματα, απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμη και πύργους για τη διαμονή σου. Μια από τις πιο φημισμένες περιοχές της Πελοποννήσου για απόδραση κοντά στην Αθήνα είναι σίγουρα η Χηνίτσα. Ο μοναδικός κόλπος με τα γαλάζια νερά που σε μαγεύει και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι πολύ μακριά από την Αθήνα. Βάλε τον κόλπο της Χινίτσας στο πρόγραμμα με τις επόμενες εκδρομές σου και θα μας θυμηθείς.

Χηνίτσα: Ο ονειρικός κόλπος με τα γαλάζια νερά

Η Χηνίτσα είναι στην πραγματικότητα ένα πανέμορφο νησάκι το οποίο βρίσκεται στο νομό Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Εκεί σχηματίζεται ένα ειδυλλιακός κόλπος ο οποίος αποτελεί αγαπημένο προορισμών για όσους θέλουν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο κοντά στην πρωτεύουσα. Η Χηνίτσα είναι ένα απολύτως οργανωμένο τουριστικά θέρετρο στο οποίο θα βρεις τα πάντα. Από οργανωμένα καταλύματα με πολλές παροχές μέχρι εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Εκτός από τα πρακτικά ζητήματα, ο κόλπος της Χηνίτσας, θα σε μαγέψει με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του. Θάλασσες διαυγείς με νερά σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε που μαγνητίζουν τον επισκέπτη. Και βέβαια δεν είναι οι μοναδικές της Πελοποννήσου που διαθέτουν αυτό το πλεονέκτημα. Μια από τις αγαπημένες μας είναι η άγνωστη παραλία της Ελλάδας με τις φυσικές εξέδρες.

Διακοπές στο Πόρτο Χέλι

Το Πόρτο Χέλι είναι ο κοντινός προορισμός που αποτελεί συνηθισμένη επιλογή για σαββατοκύριακο ή τριήμερο. Αν βρεθείς για διακοπές στο Πόρτο Χέλι, θα βρεθείς ουσιαστικά 48 ώρες σε έναν κοσμοπολίτικο προορισμό και θα γυρίσεις με γεμάτες μπαταρίες. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το Πόρτο Χέλι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του οικισμού των Αλιέων. Από τους παλιούς κάτοικους του τόπου που ήταν αλιείς πορφύρας.

Η Χηνίτσα αποτελεί ουσιαστικά το νησί στο Πόρτο Χέλι που δεν περνά απαρατήρητο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να οργανώσεις το επόμενο σαββατοκύριακό σου εκεί και να φύγεις με καλή διάθεση για τον μαγευτικό κόλπο της Χηνίτσας.