- Διαφήμιση -

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν μέσα από διαγωνισμό – Οι όροι συμμετοχής.

Το παρθενικό Φωτογραφικό Φεστιβάλ της ετοιμάζει αυτήν την περίοδο η Τρίπολη  στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρίπολη σε συνεργασία με το Two Side City Project, θα υλοποιηθεί μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.
Από τον διαγωνισμό, που έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα το ελληνικό ιδεώδες, θα προκύψουν οι φωτογραφίες που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση. «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λοιπόν. Εμπνευσθείτε, αφουγκραστείτε, αποτυπώστε!» είναι το βασικό σύνθημά του.

Ο πρωτοποριακός – ξεχωριστός χαρακτήρας του εν λόγω project έγκειται τόσο στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις – προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό (συγκεκριμένη τιμή ευαισθησίας iso 200), όσο και στον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο αυτές θα παρουσιασθούν, σε μεγάλες δηλαδή διαστάσεις (3×3) και φωτιζόμενες εσωτερικά έτσι ώστε να αποτελούν «μικρές οάσεις» τέχνης και φωτός στα κεντρικά σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται για μήνες.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Την σημαντικότητα του εγχειρήματος ενισχύουν οι συντελεστές – επιμελητές του ανάμεσα στους οποίους ο διεθνούς φήμης εικαστικός, γλύπτης και Αρκάς, Νικόλαος Φλώρος, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ο Βαγγέλης Κύρης, διάσημος φωτογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει συνδέσει το όνομά του έντονα με τα εικαστικά και τη μόδα, ο Βασίλης Κουτρουμάνος, πολυβραβευμένος φωτογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτορεπόρτερ (Τιμητική Διάκριση Ίδρυμα Μπότση, 2017), ο Γεώργιος Καραγιάννης, καθηγητής φωτογραφίας με διδακτικό έργο από το 1988 με πολλές εκθέσεις και δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Θεόδωρος Τσάμης, είναι ελεύθερη για όλους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία. Οι πνευματικοί κάτοχοι των διακριθέντων φωτογραφιών θα βραβευθούν.
Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τους όρους συμμετοχής θα βρείτε ΕΔΩ