- Διαφήμιση -

Άλλη μια παγκόσμια πρώτη για τον Υπουργό Εξωτερικών συγνώμη … για τον δήμαρχό μας εννοούσα.

Μεγάλη είδηση στα τοπικά ΜΜΕ χθες η υπαγόρευση εισόδου του Αλέκου Πνευματικού στην Ουκρανία . Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Οδησσού τον ενημερώνουν πως είναι ανεπιθύμητος στη χώρα και η Γενική Πρόξενος του εξηγεί πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ουκρανίας να το κάνει αυτό χωρίς καν να προβεί σε εξηγήσεις.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Τις εξηγήσεις … τις έδωσε ο δήμαρχος  μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ , αναφερόμενος στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων Κορίνθου και Σεβαστουπόλεως που υπεγράφη πριν από περίπου 2,5 χρόνια .

Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε σχετικά με το θέμα στο ραδιόφωνο του “Ηλέκτρα” και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Θ.Τσαρμπού και Γ.Δημητριάδη :

 

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση , ο Βασίλης Μπαλάφας  με ανάρτησή του στο Facebook  (Δείτε Εδώ) υπενθυμίζει πως από το 2015 έγραφε (και είχε πλήρη γνώση) ότι το ΥΠΕΞ είχε αναλυτικό φάκελο των κινήσεων του κ. Πνευματικού, γεγονός που το επιβεβαιώνει και ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί :

https://www.youtube.com/watch?v=S9Z9PEGbInc

 

Αποκαλυπτικό  ;;;;

Και συνεχίζει στο σχολιασμό του ο Βασίλης Μπαλάφας :

“Ο άνθρωπος είχε βγει σε κανάλι και έλεγε ότι “η Κριμαία άλλαξε κρατική οντότητα χωρίς να πέσει μια τουφεκιά”. Μιλάμε για απίθανες μπούρδες. Θα είχε πλάκα αν αυτό δεν είχε συνέπειες σαν την απαγόρευση εισόδου του κ. Πνευματικού ως μέλος της αποστολής της Ένωσης Δημάρχων της Πελοποννήσου στην Οδησσό . Οι άλλες χώρες δεν κάνουν χαβαλέ και πλάκα. Μάλιστα, και στη δική μας χώρα αν δεν ήταν Μπανανία, ο κ. Πνευματικός θα είχε εκπέσει του αξιώματός του και θα είχε φυλάκιση μέχρι 3 χρόνια σύμφωνα με τα Άρθρα 140-141 του Ποινικού Κώδικα {Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το Ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του Ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.}.”

 

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω , πραγματικά αναρωτιόμαστε για την χαλαρή έως εύθυμη στάση αντιμετώπισης του δημάρχου αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί .

Μας κάνει φοβερή εντύπωση πόσο απερίσκεπτα αναφέρετε στα ποσοστά δημοψηφίσματος στην Κριμαία,  στην απελευθέρωση από τους Κορίνθιους,  στους εκάστοτε κυβερνήτες  της  περιοχής που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν, αλλά μόνο η συνεργασία μας με την Σεβαστούπολη…
Έχει συνειδητοποιήσει ο δήμαρχος Κορινθίων ότι όλα αυτά που λέει είναι τουλάχιστον επικίνδυνα ; Και τελικά  αυτή  η περίφημη συνεργασία (έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που τάραξε τότε ολόκληρη …την υφήλιο) τι έχει αποφέρει στην Κόρινθο άραγε;

Ακόμα πιο σοβαρές διαστάσεις παίρνει το θέμα μετά την σημερινή αποκάλυψη του Βασίλη Μπαλάφα για τον πραγματικό λόγο που η Ουκρανία απαγόρευσε στον Α. Πνευματικό την είσοδο του . Επισημαίνοντας μάλιστα στο τέλος του άρθρου ότι  «Ο κ. Πνευματικός καλά θα κάνει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ελληνικό ΥΠΕΞ που δεν τον διώκει βάσει του Άρθρου 141 και ένα μεγάλο συγγνώμη στους ανθρώπους που προκάλεσε αναστάτωση και τους οποίους επίσης δεσμεύει πιθανώς για κάποια δική τους μετάβαση αν θελήσουν στην Ουκρανία».

Διαβάστε το παρακάτω έχει πολύ “ζουμί” …

Επειδή επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου παραπληροφόρηση σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του κ. Πνευματικού στην Ουκρανία, όσοι θέλετε διαβάστε τα κάτωθι γιατί ο χαβαλές έχει και όρια. Ο κ. Πνευματικός χαρακτηρίστηκε ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην Ουκρανία, όχι γιατί πήγε στη Σεβαστούπολη ή γιατί αδελφοποιήθηκαν οι δύο περιοχές (Κόρινθος – Σεβ/πολη), αλλά γιατί : 1. Ενώ υπήρχε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Κορίνθου και Σεβαστούπολης από τις 28 Μαρτίου 2013, ο κ. Πνευματικός πηγαίνει το Σεπτέμβριο του 2015 στην Σεβαστούπολη και υπογράφει εκ νέου το Πρωτόκολλο δηλώνοντας ότι αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία. 2. Δηλώνει επίσης ότι το Πρωτόκολλο έπρεπε να υπογραφεί ξανά γιατί “η Κριμαία άλλαξε κρατική οντότητα χωρίς να πέσει μια τουφεκιά”. 3. Όλα αυτά τα κάνει εν γνώσει του, προκειμένου να ικανοποιήσει καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς σε σχέση με συγκεκριμένο σύλλογο στην Κόρινθο. 4. Όπως δήλωσε και ο ίδιος, δέχθηκε προειδοποιήσεις από το Ελληνικό ΥΠΕΞ τις οποίες και αγνόησε. 5. Εν γνώσει του την περίοδο εκείνη εμφανίστηκε σε ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και δεκάδες ιστοσελίδες γνωρίζοντας τρομερή δημοσιότητα, ακριβώς επειδή κανείς άλλος εν ενεργεία κρατικός αξιωματούχος δεν αναγνώριζε την προσάρτηση της Κριμαίας και μάλιστα με την υπογραφή κειμένου που να αποδεχόταν την περιοχή ως ρωσική. 6. Τα φιλικά του ΜΜΕ στην Κόρινθο ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ σε μια βλακώδη ρητορική που τον εμφάνιζε – προφανώς με τη δική του συγκατάθεση ως “εκείνον που τόλμησε να τα βάλει με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ” και που “έσπασε το εμπάργκο της Δύσης στη Ρωσία”. Τα παραπάνω δεν είναι πλάκα και αποτελούν ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ για μια χώρα που μετρά μέχρι στιγμής 10.000 νεκρούς (με συγκρατημένες εκτιμήσεις οι απώλειες όλων των πλευρών), οι μισοί σχεδόν εκ των οποίων πολίτες. Επειδή μάλιστα σε κάποιο site της Κορίνθου διάβασα το εκπληκτικό απολογητικό “εμείς πάντως διαφωνούμε με τη στάση της Ουκρανίας”, δεν σας ρώτησε κανείς και δεν ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να διαφωνήσετε ή να συμφωνήσετε. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Ουκρανίας. Όπως και σε εμάς ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ να έρθει ένας Δήμαρχος άλλης χώρας και να λέει “τι ωραία που θα ήταν να ήταν τουρκική η Θράκη”, ή να πήγαινε στα Σκόπια και να έλεγε “παρευρίσκομαι σήμερα στην αυθεντική Μακεδονία”, ή να δήλωνε ότι καλώς βρίσκονται τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο. Καλό είναι με ορισμένα πράγματα να είμαστε σοβαροί. Δεν είναι όλα πλάκα. Ο κ. Πνευματικός καλά θα κάνει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ελληνικό ΥΠΕΞ που δεν τον διώκει βάσει του Άρθρου 141 και ένα μεγάλο συγγνώμη στους ανθρώπους που προκάλεσε αναστάτωση και τους οποίους επίσης δεσμεύει πιθανώς για κάποια δική τους μετάβαση αν θελήσουν στην Ουκρανία. Τις επόμενες μέρες θα πούμε περισσότερα. Αλλά αυτά δεν θα τα διαβάσετε πουθενά αλλού …

 

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Λέτε οι χάκερς να είναι Ουκρανοί; Να μην ξεχνούν το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων Κορίνθου και Σεβαστουπόλεως; Να έχουν «εκνευριστεί» μετά τις δηλώσεις Πνευματικού; (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) […]