- Διαφήμιση -

Η σειρά εκπομπών «Επτά Μουσεία, Ένα Ταξίδι», με ξεναγό τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη μας παρουσιάζει τα επτά Μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς σε ισάριθμους τόπους της ελληνικής περιφέρειας, όπου αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία.

Παρακολουθήστε το εκπληκτικό βίντεο με την εκπομπή που είναι αφιερωμένη στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Εκτός από την περιήγηση στους χώρους του μουσείου και την ιστορία της περιοχής , γίνονται αναφορές από κατοίκους για την λίμνη Στυμφαλίας και τα Κιόνια (ζωοπανήγυρη) . Για την Μονή Ζάρακα και την Μονή Αγίας Τριάδας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η εκπομπή αυτή αποτελεί μια σημαντική διαφήμιση για την περιοχή της Στυμφαλίας και του Φενεού γενικότερα.

“Ένα μεγάλο ξέφωτο ψυχικής ηρεμίας” , χαρακτηρίζει το μέρος ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης .

“Αλλά κυρίως αντικρίζεις τη λύση για το παρόν και το μέλλον” !

 

https://youtu.be/7e1oe3G6bbY

Το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς περιλαμβάνει τα εξής μουσεία: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο της Τήνου, Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου και Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Το Δίκτυο σύντομα θα εμπλουτιστεί με δύο ακόμη μουσεία, το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και το Μουσείο Μαστίχας Χίου.