- Διαφήμιση -

Ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό με πρωταγωνιστή έναν εντυπωσιακό καταρράκτη – Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν μας ζητούσε κανείς να περιγράψουμε πώς φανταζόμαστε ένα παραμυθένιο σκηνικό σίγουρα θα έμοιαζε σαν κι αυτό που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί στους καταρράκτες της Νεμούτας στο νομό Ηλείας.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Άγνωστοι στο ευρύ κοινό και κρυμμένοι δίπλα στο φαράγγι του Ερύμανθου, παραπόταμου του Αλφειού, στα όρια των νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αρκαδίας, οι καταρράκτες της Νεμούτας αποτελούν ένα ειδυλλιακό και άκρως ατμοσφαιρικό τοπίο που γοητεύει τον επισκέπτη.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη μυθολογία, εδώ ο θεός Πάνας έπαιζε με τον αυλό του στα γορτυνιακά ποτάμια και χόρευε με τις Δρυάδες, τις Αμαδρυάδες και τις Νεράιδες.

Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο οκτώ καταρρακτών, οι οποίοι αναπτύσσονται σε διάφορα ύψη στη ρεματιά του Χαρατσαρίου, κοντά στο χωριό Νεμούτα, δίπλα στον ποταμό Ερύμανθο. Η διαδρομή για να προσεγγίσει κανείς το παραδεισένιο αυτό μέρος ξεκινά από το χωριό και περνάει μέσα από πανέμορφα τοπία, καταλήγοντας στους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το φαράγγι με το σχεδόν τροπικό σκηνικό, με οργιώδη βλάστηση και ίχνη άγριας ζωής.

Η περιοχή συνδέεται, επίσης, και με τον Ηρακλή, καθώς λέγεται ότι εδώ πραγματοποίησε τον τέταρτο από τους δώδεκα άθλους του. Σύμφωνα με τη μυθολογία, λοιπόν, ο Ηρακλής σκότωσε εδώ τον Ερυμάνθιο Κάπρο, ένα μυθικό αγριογούρουνο που συµβόλιζε τη µανία του ποταμού όταν φούσκωναν τα νερά του, προκαλώντας καταστροφές.