- Διαφήμιση -

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη 11/09/2019 τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διοικητήριο της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Η Αθηνά Κόρκα ανέλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μετά το τέλος της συνέντευξης η κα Κόρκα προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

“Ανέλαβα σήμερα την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Πολιτισμού μετά από την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλά θέματα σε αυτό τον τομέα που έχουν παραμείνει άλυτα όπως:

• ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη των σχολικών μονάδων καθώς και η συντήρηση τους.

• η συνεργασία με τις αρχές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και με το Υπουργείο Παιδείας για την σωστή στελέχωση των σχολείων της Περιφερειας.

• η ανάδειξη και η προσβασιμότητα των αρχαιολογικών χωρών και των πολιτιστικών διαδρομών καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την συνέχιση των σημαντικών ανασκαφών και ερευνών στον Πελοποννησιακό χώρο.

• ο συντονισμός σε επίπεδο Περιφέρειας της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων της Ελλάδα 2021 για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

• η ανάδειξη, η σύνδεση και η ανάπτυξη του πολιτισμού με τον τουρισμό και η προώθηση τους ως κοινό προϊόν.

• η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την σωστή προώθηση της Πελοποννήσου ως ένα πολιτιστικό και πολιτισμικό τόπο.

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες. Ξεκινάμε δυναμικά με όρεξη για δουλειά.”