- Διαφήμιση -

Μέσα στη δίνη των ανακοινώσεων υποψηφίων για επιμελητήριο , δήμο κτλ  έρχεται ο Socrates Lelekos

με μια ανάρτηση sτο fb στις 25/10  με ένα αινιγματικό κείμενο . “ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ”.

και μια φωτογραφία “όλα τα λεφτά” με αυτό το βλέμμα και στήσιμο που έχουν όλοι οι πολιτικοί στις προεκλογικές αφίσες.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Στα χρόνια που πέρασαν , προσπάθησα να συνεισφέρω στη ζωή της πόλης που γεννήθηκα σαν ενεργός πολίτης , με την πρόθεση να φανώ χρήσιμος σε όποιο πεδίο μπορούσα και πίστευα ότι είχα δυνατότητα.
Οι καιροί αλλάζουν, οι προκλήσεις που ξεπροβάλουν στον ορίζοντα, κάθε φορά μεταμορφώνονται και σίγουρα … σε «προκαλούν» ν` αφήσεις κι εσύ το αποτύπωμά σου.
Πρέπει αδιαμφισβήτητα να υπάρχει η φλόγα, η διάθεση , η όρεξη να μπεις στη διαδικασία –που κάποιοι αποκαλούν «μάχη» λες και ξεκινούν για πόλεμο. Εγώ θα το έλεγα πιο σεμνά , αναμέτρηση με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Η εσωτερική ανάγκη που κάθε φορά σε κεντρίζει να είσαι «εκεί» , να βάλεις το λιθαράκι σου . Κι αν μπορείς πάρα πάνω, να μην σκεφτείς να το αφήσεις για μετά για.. «οικονομία» .
Είναι ηθικό καθήκον του κάθε ενεργού πολίτη να παίρνει θέση και να στοιχίζεται με συμπολίτες που έχουν τις ίδιες ανησυχίες , χωρίς να περιορίζει την δυνατότητα της επεμβατικής πρωτοβουλίας. Αυτό είναι υποχρέωση.
Αισθάνομαι φίλοι, ότι ήρθε η ώρα, οι προκλήσεις, τα ποικίλα θέματα, το Αύριο, δεν μπορεί να περιμένει…

Ακολούθησε και δεύτερη με το σχετικό θέμα πριν λίγη ώρα …

Σκέψου το καλύτερα! Αυτό που επιχειρούμε να φέρουμε, είναι η απλότητα και η πρακτική θεώρηση των πραγμάτων. Πολλοί από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες «πορτρέτων» πολιτικών με το βλέμμα στραμμένο στον … Ήλιο. Φορούν συνήθως ένα κοστούμι , το Phtoshop, έχει «δώσει ρέστα» και το φόντο είναι κάτι ασαφές (θάλασσα, ουρανός, άπειρο) .
Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο απλό και γήινο!
1.Δεν μπορείς να σταθείς απέναντι στον ήλιο παρά μόνο αν φοράς ένα ζευγάρι κατάλληλα γυαλιά!
2. Στο κοστούμι, μανίκια δεν σηκώνεις! Φαντάσου πόσο γελοίος θα έδειχνε κάποιος με κοστούμι και … εργαλεία δουλειάς!
3. Κατά κανόνα, δεν κρατούν τίποτα. Αν δεν έχεις ένα σακίδιο (όχι τύπου Θεοδωράκη) με κάτι μέσα, δεν πάς πουθενά!
4. Μείνε και ζήσε με τους ανθρώπους σε πόλεις, χωριά και οικισμούς… εκεί, κάτι μπορεί να καταφέρεις! Το μόνο που μπορεί να κάνει ο «άλλος», με το απέραντο γαλάζιο θάλασσας και ουρανού , είναι… καμιά τροπολογία για να τα βρωμίσει !!!

 

Τι ετοιμάζεις Σωκράτη;

Ο στόχος προφανώς είναι να κινήσει την περιέργεια και να μας τραβήξει την προσοχή . Και το πέτυχε. Καλή επιτυχία και στους επόμενους στόχους Σωκράτη. Είμαστε σίγουροι ότι θα μας εκπλήξεις όμορφα…

Θα αναμένουμε λοιπόν για περισσότερα όταν θα είσαι έτοιμος .

Έχεις πάντως ένα μεγάλο Like από sfedona.gr