- Διαφήμιση -

Ένας απομονωμένος επίγειος παράδεισος

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τη Σκιάθο με τις ονειρικές, ομολογουμένως, παραλίες της, την καταπράσινη φύση που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, και φυσικά την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Λίγοι είναι εκείνοι, ωστόσο, που έχουν επισκεφτεί και ξέρουν πολύ καλά ότι η Σκιάθος κρύβει «άσσους» στο μανίκι της, τους οποίους όποιος ανακαλύψει μαγεύεται μια για πάντα. Ένας από αυτούς και ένα εντελώς έρημο και σε κοντινή απόσταση νησάκι, το οποίο, μάλιστα, αποτέλεσε διακαή πόθο και των θρυλικών Μπιτλς, μόλις βρέθηκαν σε αυτό.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο λόγος για το ερημονήσι Τσουγκριά, που αποτέλεσε, σύμφωνα με τους ντόπιους, σημείο αναφοράς για τα διάσημα σκαθάρια όταν επισκέφτηκαν το όμορφο νησί των Σποράδων κατά την δεκαετία του ’60.

Μάλιστα έκαναν αρκετές προσπάθειες για να αγοράσουν κάποια έκταση σε αυτό, καθώς η πλούσια φύση που το χαρακτηρίζει τους μάγεψε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το νησάκι απέχει μόλις 3,5 χλμ. από το λιμάνι της Σκιάθου, απ’ όπου σε καθημερινή βάση και καιρού επιτρέποντος αναχωρούν εκδρομικά πλοία που συστήνουν τους τουρίστες της Σκιάθου στην ανόθευτη και ανέγγιχτη ομορφιά του μικρού νησιού.

Η παρθένα φύση, με τα ελαιόδεντρα και τα πεύκα να φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, και οι τρεις ονειρικές παραλίες του στα σημεία αναφοράς του νησιού, που το έχουν καταστήσει δημοφιλή προορισμό για τους σκαφάτους και τους ιστιοπλόους που επιλέγουν τη Σκιάθο για τις διακοπές τους.

Το νησί διαθέτει χωμάτινα μονοπάτια για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν εκ των έσω, ενώ μοναδικό κτίσμα πάνω σε αυτό η εκκλησία του Αγίου Φλώρου, γνωστή και ως «εκκλησία του γκρεμνού», όπως την αποκαλούν οι ψαράδες της περιοχής, που χτίστηκε μετά από επιθυμία του εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι η Τσουγκριά διαθέτει υγροτόπους που αποτελούν σημαντικό καταφύγιο για πουλιά στην περιοχή των Σποράδων.

(newsbeast.gr)