- Διαφήμιση -

Γνωρίστε το ελληνικό φιορδ της Πελοποννήσου που θυμίζει Νορβηγία και το ψαροχώρι που βρίσκεται στις όχθες του.

Ένα αιγαιοπελαγίτικο παραθαλάσσιο χωριό εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του καθώς είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε ένα φιορδ.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο λόγος για τον Γέρακα, στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας, ο οποίος θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κυκλαδίτικο ψαροχώρι και νορβηγικό τοπίο, κάνοντας τον επισκέπτη να ξεχνά πως βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Αν και πρόκειται για μια τοποθεσία με ιδιαίτερη ομορφιά, όπου η γραφική αρχιτεκτονική συναντά την παρθένα φύση, ο Γέρακας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στους περισσότερους τουρίστες, με αποτέλεσμα να έχει διατηρήσει το αυθεντικό του άρωμα, ελεύθερο από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις κόκκινες κεραμοσκεπές βρίσκονται κατά μήκος των μακρόστενων θαλάσσιων όρμων, με τις απότομες πλάγιες ακτές να θυμίζουν πλημμυρισμένα φαράγγια ποταμών.

Το απάνεμο, μικροσκοπικό του λιμανάκι θυμίζει αυτά που συναντά κανείς στις Κυκλάδες, ενώ στους τρεις οικισμούς του χωριού (Λιμάνι, Γέρακας και Άγιος Ιωάννης) μπορεί κανείς να βρει μερικά παραδοσιακά ταβερνάκια, καθώς και κάποια περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ο Γέρακας (βυζαντινή ονομασία: Ιέραξ) υπήρξε κομβικής σημασίας ναύσταθμος στη μάχη των Βυζαντινών με τους Σαρακηνούς, καθώς και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων και όλων των υπολοίπων που ήθελαν να αποφύγουν τις τρικυμίες.

Δείτε το βίντεο: