- Διαφήμιση -

 

Σε επικοινωνία που είχε το sfedona.gr με την κα Σοφία Φιλιππίδη , πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, σχετικά με την τουριστική κίνηση της περιοχής μας την εορταστική περίοδο του Πάσχα , είχαμε την εξής ενημέρωση :

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

«Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Κορινθίας την περίοδο του Πάσχα άγγιξε το 75% μέσο όρο και στην παραλιακή ζώνη αλλά και στην Ορεινή Κορινθία. Με εξαίρεση το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Ανάστασης που έφτασε ακόμα και το 90% !»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας επισήμανε πως δεν είχαμε πολλούς ξένους επισκέπτες λόγω ότι φέτος το Ορδόδοξο Πάσχα δεν συνέπεσε χρονικά  με το Καθολικό αλλά πολλοί Έλληνες επέλεξαν την Κορινθία για ολιγοήμερες πασχαλινές διακοπές.

Ζητήσαμε από την κα Φιλιππίδη να μας δώσει μια εκτίμηση για την τουριστική κίνηση του καλοκαίριου που μας έρχεται.

«Αρχίζει σιγά σιγά η σεζόν για το καλοκαίρι που αφορά κυρίως τα παραθαλάσσια θέρετρα της Κορινθίας. Πολλά γκρουπ είναι προγραμματισμένα να έρθουν από Ρωσία , Πολωνία και φέτος έχουμε και ένα άνοιγμα στη Σκανδιναβία. Είναι σημαντικό ότι  γίνεται προσπάθεια να αλλάξει και το επίπεδο του τουρισμού.  Είμαι αρκετά αισιόδοξη για το φετινό καλοκαίρι».