- Διαφήμιση -

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη , στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου , συμπεριλήφθηκε το πολυσυζητημένο θέμα για το τρένο της Πελοποννήσου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ως εξής :

“Σε ό,τι αφορά τώρα τις σιδηροδρομικές υποδομές, δεν θα επαναλάβω όσα είπαμε στο περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Αθήνας με την Πάτρα. 

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Θα αρκεστώ να σημειώσω ότι υλοποιείται η σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό, που ανταποκρίνεται σε ένα εύλογο αίτημα χρόνων.

Ενώ για το τοπικό σιδηροδρομικό  δίκτυο των τραίνων της Πελοποννήσου, την γνωστή μετρική γραμμή, που για χρόνια είχε καταδικαστεί στον αφανισμό, διεξάγεται ήδη μελέτη βιωσιμότητας.

Η επαναλειτουργία της παραδοσιακής μετρικής γραμμής θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στις επιβατικές μεταφορές και κυρίως στον τουρισμό. Καθώς ο σιδηρόδρομος είναι ένα μέσον φιλικό προς του πολίτες, τους τουρίστες, φιλικό προς τους τόπους που διασχίζει”.

 

Να αναφέρουμε ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην δημιουργία υδατοδρομίων σε όλους τους Νομούς και τις περιοχές της Πελοποννήσου που θα δώσει άλλη μια ώθηση σημαντική στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και ιδίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου.