- Διαφήμιση -

Την Κυριακή είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το χώρο στον οποίο γίνονται οι πιο πρόσφατες ανασκαφές στο Χιλιομόδι, εντασσόμενες στην ευρύτερη ανασκαφή της αρχαίας Τενέας. Η ανασκαφή αυτή έχει φέρει στο φως πιθανότατα κάποιον ναό του οποίου τα τμήματα περιλαμβάνουν στο ένα τους επίπεδο ελληνιστικούς χρόνους και στο άλλο ρωμαϊκούς. Στα “θεμέλια” του κτίσματος διακρίνονται σαρκοφάγοι.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Είχα την τύχη να συναντήσω την επικεφαλής της ανασκαφής, Δρ. Έλενα Κόρκα [Κορκα Ελενα] , η οποία εκτιμά ότι δεν θα αργήσει η ανακάλυψη και της αρχαίας αγοράς της πόλης που φαίνεται να εκτείνεται συνολικά από το τέλος περίπου του σημερινού Χιλιομοδίου μέχρι τους πρόποδες του ορεινού όγκου όπως κατευθυνόμαστε προς Κλένια.

Στο Tenea Prjct μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα από τις ανασκαφικές προσπάθειες. Πρόκειται για μοναδικής αξίας ανακαλύψεις που μπορούν να εκτοξεύσουν συνολικά την περιοχή και να την καταστήσουν πόλο έλξης επισκεπτών. Μέχρι τότε όμως οι προσπάθειες της ανασκαφικής ομάδος χρειάζονται υποστήριξη και χωρίς δεύτερη σκέψη έθεσα εαυτόν στη διάθεση της σχετικής πρωτοβουλίας. Σύντομα θα σας μεταφέρω περισσότερα.

Βασίλης Μπαλάφας