Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι κεκλεισμένων των θυρών και να σουβλίσουμε εικονικά το αρνί μας αναπολώντας παλιές οικογενειακές Πασχαλινές στιγμές, όμως ένα αρνάκι στο φούρνο σίγουρα θα το ψήσουμε, όπως θα φτιάξουμε και τα μεζεδάκια μας και σίγουρα το Μεγάλο Σάββατο θα φάμε την παραδοσιακή μας μαγειρίτσα. Δεν πειράζει που θα περάσουμε μέσα στο σπίτι αυτό το Πάσχα, ας το περάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

- Διαφήμιση -

Έχουμε να σας κάνουμε μερικές προτάσεις για να συνδυάσετε όλα τα τα καλούδια με εξαιρετικά κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα. Οι κάβες είναι ανοιχτές, φυσικές και ηλεκτρονικές, οπότε είναι εύκολο να προμηθευτούμε ότι χρειάζεται για το Πασχαλινό τραπέζι.

Ξεκινώντας με την μαγειρίτσα που είναι ένα απαιτητικό πιάτο, λιπαρό, με πολλά μυρωδικά και αυγολέμονο ταιριάζει απόλυτα με ένα κρασί που έχει λιπαρότητα, οξύτητα, έχει φρουτένιο αλλά και βοτανικό χαρακτήρα.Ένα Ασύρτικο με παραμονή σε οινολάσπες (που μας δίνει λιπαρό σώμα και ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα) ή ένα βαρελάτο( επίσης ενισχύει το σώμα του κρασιού και τον αρωματικό χαρακτήρα), ένα Sauvignon Blanc βαρελάτο η ακόμα και ένα blendΑσύρτικου/Μαλαγουζιάς με λίγο βαρέλι είναι εξαιρετικοί συνδυασμοί. Αν η σούπα μας έχει μανιτάρια ή κοτόπουλο ένα βαρελάτο Chardonnay θα απογειώσει την γεύση.

Την Κυριακή του Πάσχα τα διάφορα μεζεδάκια όπως μαρουλοσαλάτες, τυρόπιτες,χορτόπιτες, τζατζίκι, φρέσκα λευκά τυριά, μας κάνουν παρέα έως ότου τα πρώτα κρεατικά κάνουν την εμφάνισή τους, και συνδυάζονται εύκολα με λευκά κρασιά όπως Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, Ρετσίνα.


Τα κάθε λογής κρεατικά που είναι πρωτεϊνικά και λιπαρά όπως λουκάνικα, σεφταλιές, κοντοσούβλια, κοκορέτσι, γαρδούμπες χρειάζονται κρασιά που θα αντιμετωπίσουν όλη αυτήτην πληθωρικότητα και δίνουν την σκυτάλη σε πλούσια στιβαρά ερυθρά με τανίνες και καλήοξύτητα όπως το Ξινόμαυρο, το Αγιωργίτικο, Syrah, Μαυροτράγανο, Cabernet/ Merlot.

Με τα ίδια ερυθρά μπορούμε να συνδυάσουμε το αρνάκι η το κατσικάκι.

Για επιδόρπιο θα προτείναμε μαζί με την πανακότα, τα γλυκά γιαουρτιού, το ραβανί, τοπαγωτό ένα vinsanto ή ένα Μοσχάτο Σάμου.

Καλό Πάσχα να έχουμε και μένουμε σπίτι.

Σπυριδούλα Λέκκα

- Διαφήμιση -