- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν εννέα άτομα, έξι ημεδαποί, ηλικίας από 47 έως 58 ετών και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 34 και 41 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη συμμοριών. Μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη των συμμοριών, τουλάχιστον προ εξαμήνου, συγκρότησαν δύο συμμορίες, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αχαΐας.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων, σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ από τους παραπάνω συλληφθέντες, ένας 56χρονος ημεδαπός, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Τα μέλη των συμμοριών, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου, ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, στις οικίες των συλληφθέντων στην Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: -ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.302,4 γραμμαρίων, -ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού βάρους 153 γραμμαρίων, -τρία οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, -το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, -μία ηλεκτρονική συσκευή tablet, -δύο ζυγαριές ακριβείας, -δεκαεννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.