- Διαφήμιση -

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Κορινθία -και ειδικότερα στην Κόρινθο-, σε συνδυασμό με τις χαμηλές επιδόσεις στον εμβολιασμό έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό έρχεται αύριο το πρωί εκτάκτως στην Κόρινθο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος θα έχει σύσκεψη με αντικείμενο τους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 παρουσία εκπροσώπων από τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας, καθώς και από τον Εμπορικό Σύλλογο Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται πως η Κορινθία κατέγραψε χτες ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημικής κρίσης με 81 ανιχνευμένες μολύνσεις σε 24 ώρες. Με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, η Κορινθία το τελευταίο 7ήμερο είχε 46 κρούσματα μέσο όρο και ήταν πίσω μόνο από το Ηράκλειο (104), το Ρέθυμνο (63), την Αχαΐα (51) και την Λάρισα (77).

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Αντίστοιχα σε μέσους όρους ανά 100.000 πληθυσμό η Κορινθία είναι ουσιαστικά δεύτερη σε όλη την Ελλάδα (55,83/100.000 κατοίκους), καθώς την ξεπερνούν μόνο το Ρέθυμνο και τα νησιά: Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Μήλος.

Την ίδια ώρα, επτά μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, σε όλη την Κορινθία των 145.000 κατοίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως 54.331 άνθρωποι, δηλαδή μόλις το 37% των κατοίκων. Είναι σαφές δηλαδή πως η Κορινθία απέχει πάρα πολύ από το όριο του 70%-80% που απαιτείται για την ανοσία.