- Διαφήμιση -

 Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών που πραγματοποιούμε για την αντιμετώπιση του φαινομένουμε τις τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο,σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα μετά την επίσκεψη μας στο Λιμεναρχείο Κορίνθου. Αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε στην Τρίπολη την Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης-Υποδομών-Δικτύων-Περιβάλλοντος Πελοποννήσου Κυρία Κωνσταντίνα  Νικολάκου.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός. Παρόντες ήταν και άλλα μέλη του επιστημονικού προσωπικού της Περιφέρειας, ενώ η Κυρία Νικολάκου ήταν πλήρως ενημερωμένη για την κατάσταση και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι θέσεις μας κατατέθηκαν και εγγράφως, ενώ όπως μας επισημάνθηκε ήταν το πρώτο έγγραφο που έφτασε στα χέρια της για το συγκεκριμένο ζήτημα.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η συζήτηση επικεντρώθηκεστις πιθανές  λύσεις (τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών, επικήρυξη τσουχτρών, απαγόρευση αλιείας με μηχανικά μέσα, συνεχείς έλεγχοι ρύπανσης), ενώ κλείνοντας ζητήθηκαν από την πλευρά μας δεσμεύσεις. Η Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε αρχικά για μια σειρά κινήσεων που θα υλοποιηθούν με στόχο το άμεσο αποτέλεσμα, οι οποίες περιλαμβάνουν συναντήσεις με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο και με τους ιθύνοντες του ΕΛΚΕΘΕ. Δήλωσε επίσης ρητά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατίθεται να χρηματοδοτήσει κάθε επιστημονική μελέτη που θα χρειαστεί για την ανάλυση του φαινομένου, αρκεί να τρέξει άμεσα και να χρησιμοποιηθούν τα συμπεράσματα της . Τέλος ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά έχουν την έγκριση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να χρηματοδοτήσει όποιο ανακουφιστικό έργο υποδείξει η επιστημονική κοινότητα.

Θεωρούμε ότι οι παραπάνω εξελίξεις σηματοδοτούν την αρχή της πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου. Η πολιτική στάση, το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες που δεσμεύτηκε να κάνει η Κυρία Νικολάκου, αποτελούν ένα πρώτο και καθοριστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Καλοκαίρι του 2018 πρέπει να μας βρει έτοιμους.

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧ.-ΑΓ.Θ.