- Διαφήμιση -

Συνάντηση πραγματοποίησε η Βουλευτής Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη  με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Μάκη Βορίδη αναφορικά με την προσπάθεια μετατροπής του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στον Δήμο Κορινθίων σε ένα Πρότυπο Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Σούκουλη-Βιλιάλη μετά το πέρας της συνάντησης

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

“Καταθέσαμε υπόμνημα με την πρότασή μας για την ανάδειξη ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του ΥΠΑΑΤ σε κοιτίδα προώθησης ενός σύγχρονου αναπτυξιακού αγροτικού μοντέλου. Η κατάρτιση ενός ολιστικού επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης θα μπορούσε να περιλαμβάνει:

Αναφύτευση αγροκτημάτων αποκλειστικά με γηγενείς ποικιλίες
Επανεκκίνηση της λειτουργίας του εργαστηρίου του ΚΙΕΚ για την ενδυνάμωση του ερευνητικού έργου σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας
Καινοτόμες Δράσεις Κατάρτισης για αγρότες και επιχειρηματίες στα πλαίσια της στρατηγικής “Fork to Farm”
Ανάδειξη βιωματικού αγροτουριστικού προορισμού “Επισκέψιμα Αγροκτήματα”
Δημιουργία Επωνυμίας(Brand) για τα παραγόμενα προϊόντα του αγροκτήματος
Ψηφιοποίηση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών.

Θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κο Μάκη Βορίδη για την άριστη συνεργασία και την θετική του απόκριση στην πρότασή μας. Τέλος θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω τον γεωπόνο κο Νικόλαο Μπράβο για την δημιουργική συμβολή του στην σύνταξη της πρότασης. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην εκμετάλλευση των παραγωγικών δυνατοτήτων του Αγροτικού Τομέα στην Κορινθία μας”