- Διαφήμιση -

 

Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόζωος αρκεί να είσαι Άνθρωπος για να ταρακουνηθείς βλέποντας αυτές τις εικόνες . Τις φρικιαστικές εικόνες από την χωματερή Λουτρακίου με πάνω από 150 σκυλιά να έχουν εγκαταλειφθεί ή γεννηθεί εκεί .

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Υπάχρουν θηλυκές που έχουν γεννήσει ή που θα γεννήσουν .. Το χείρότερο είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι φοβικά. Ο Δήμος ΑΠΩΝ μέχρι ώρας….

Τα περισσότερα από αυτά είναι φοβικά , κρύβονται στα δέντρα και δεν είναι εύκολή η ακριβή καταμέτρηση.

Ανάμεσα στα σκουπίδια ζώα σκελετωμένα , άρρωστα  κουτάβια μικρά και μεγάλα με δερματικές ασθένειες προσπαθούν να επιβιώσουν.

Αυτό το φαινόμενο δεν παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι χρόνιο θέμα στο Λουτράκι που όμως έχει διογκωθεί τους τελευταίους μήνες.

Είναι γνωστό στη Δημοτική Αρχή αλλά παραμένει αδρανής και σιωπηλή απέναντι σε αυτό το έγκλημα.

Οχτώ άνθρωποι , άγνωστοι μεταξύ τους , που ο σεβασμός και η αγάπη προς τα ζώα τους έφερε κοντά και έγιναν ομάδα με σκοπό να βοηθήσουν τα σκυλάκια της χωματερής.

Κοινοποίησαν με κάθε τρόπο το πρόβλημα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να ενδιαφερθεί , κάτι που κανένας (φορέας , σύλλογος , Δήμος) δεν είχε κάνει μέχρι τώρα.

Και η ανταπόκριση από τον απλό κόσμο ευτυχώς ήρθε και είναι μεγάλη . Πολλοί συνεισφέρουν σε τρόφιμα , φάρμακα , κουβέρτες , υλικά κατασκευών , κ.α.

Δύο κτηνίατροι ήδη προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες και δεν σταματούν .

Χρειαζόμαστε κτηνιάτρους να μας βοηθήσουν να βγάλουμε ζωντανά τα σκυλιά από την χωματερή

Η συγκεκριμένη ομάδα που τονίζω ότι ουδεμία σχέση έχει με φιλοζωικές οργανώσεις ή ΜΚΟ ή έχει κάποιο κέρδος πέρα απ’ την αγάπη τους για τα ζώα , κάνει έκκληση για τροφές, ρούχα, φάρμακα και καταλύματα για προστασία από καιρικές συνθήκες .

Κάνει έκκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο σκυλάκι.

Κάνει έκκληση προς όλους τους κτηνιάτρους να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Και το σπουδαιότερο ζητά από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων να πάρει δραστικά μέτρα. Και φυσικά δεν εννοούμε να εξοντώσει τα σκυλιά (ξέρουν πολλοί τον τρόπο) αλλά να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο ώστε να δημιουργηθεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων , να παράσχει σκυλοπαγίδες και περίθαλψη και φυσικά να προβεί σε πρόγραμμα στείρωσης.

Αυτές οι εικόνες ντροπής πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν για την κοινωνία μας αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

Μην ξεχνάτε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κική 6933490614, Λεκος 6948883071