- Διαφήμιση -

Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την εκπομπή της Χριστίνας Τσιορωτά  «Στη Γη του Πέλοπα» , με θέμα την ανάπλαση και αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου.

Πήραμε αρκετές πληροφορίες για την σημερινή του εικόνα και λειτουργία . Πολλά μπράβο στον κ.Κορδώση για την προσφορά του σε όλο αυτό το project. Εντυπωσιακή η έκθεση αρχαιοελληνικής τεχνολογίας που φιλοξενείται σήμερα στο κεντρικό  κτίριο του σταθμού, θα πρέπει όμως ο δήμος να φροντίσει να την προβάλει  περισσότερο και εντός και εκτός της Κορινθίας .

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Χαρήκαμε που ο Σταθμός της Κορίνθου αναμένεται να ανακηρυχθεί  «Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Όλα καλά και ωραία όπως τα ακούσαμε και από τον δήμαρχο κ.Πνευματικό , έχουμε μόνο κάποιες επιφυλάξεις στο σημείο που είπε ότι το πράσινο θα χαρακτηρίζει το χώρο αυτό. Ευχόμαστε να γίνει καλύτερη μελέτη και επιλογή του «πρασίνου» που θα χρησιμοποιηθεί , γιατί και στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου , δηλαδή λίγο πιο κάτω , περιμέναμε πράσινο αλλά δεν το πετύχαμε εκεί.

Αυτό που μας προβλημάτισε όμως και ήταν και το κεντρικό μήνυμα της εκπομπής είναι ότι όλα τα παραπάνω, αναμένουν τον ΟΣΕ και την απομάκρυνση του τροχαίου υλικού!

Δηλαδή με απλά λόγια δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα έργα γιατί ο ΟΣΕ δεν απομακρύνει τα παλιά βαγόνια, εδώ και 5 χρόνια !

Και γενάτε το εύλογο ερώτημα . Γιατί να φύγουν τα βαγόνια; Αφού επιθυμούμε (και έτσι πρέπει) όλες οι αλλαγές στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο να θυμίζουν ότι κάποτε εκεί ήταν ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κορίνθου. Θα παραμείνουν οι γραμμές , όπως τόνισε ο δήμαρχος, και οι βοηθητικοί χώροι (γκρεμίστηκαν δυστυχώς κατά την ανάπλαση τα ξύλινα σπιτάκια που λειτουργούσαν ως κοιτώνες εργατών) , τι πιο όμορφο λοιπόν να υπάρχουν εκεί και συντηρημένα παλιά βαγόνια  είτε ως εκθέματα είτε και για χρήση. Τουρισμό δεν θέλουμε να προσελκύσουμε ; Γιατί το λέω αυτό ; Διαβάστε την παρακάτω είδηση και θα καταλάβετε :

Στο Αίγιο μετατρέπουν τα παλιά βαγόνια τρένων του ΟΣΕ σε Hostels

 

Μεγάλη ιδιωτική επένδυση, βρίσκεται στα σκαριά στο Αίγιο – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π» – μέσω πολυμετοχικού σχήματος και τη συμμετοχή ντόπιου, που φαίνεται να εκπόνησε και το σχετικό σχέδιο, αποσκοπώντας στην προσέλκυση μαθητικού τουρισμού, που στην Ελλάδα, στοχευμένα καλπάζει.
Με στόχο να έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και προσεκτικές, με το πρώτο μεγάλο βήμα, να έχει γίνει, μέσω της μίσθωσης χώρου, στον οποίο και θα υλοποιηθεί.

 

 

Πρόκειται για 15 στρέμματα που ιδιοκτησιακά ανήκουν στη ΓΑΙΑΟΣΕ, από την οποία μισθώθηκαν για 29 χρόνια, στο παλιό σταθμό της παραλίας, στο χώρο, μεταξύ του παλιού λιμεναρχείου (απέναντι) μέχρι το παλιό φυλάκιο του ΟΣΕ, στην είσοδο περίπου του μικρού ναού του Αγίου Διονυσίου, περί τα 420 μέτρα.

 

 

 

Ο εγκαταλελειμμένος, μετά το σταμάτημα του τρένου, χώρος, θα μετατραπεί σε Θεματικό Πάρκο για εκπαιδευτικές εκδρομές και πιο ειδικά σε «Πολιτιστικό Κέντρο των Τρένων».
Εκεί, θα αναπτυχθούν κλινάμαξες, τύπου «Γιουθ Χόστελ», ξενοδοχιακού τύπου για διαμονή, μαθητών ή και άλλων επισκεπτών, που συνδέεται με μια ταξιδιωτική φιλοσοφία και ένα στυλ, πολύ συγκεκριμένο, εμπλουτισμένο και διασκεδαστικό, εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως και ειδικά στην Ευρώπη.
Πρόκειται για ένα από τους πιο οικονομικούς τρόπους διαμονής, ιδανικό μέρος για να γνωρίσει κανείς άλλες κουλτούρες, καθώς οι φιλοξενούμενοι έρχονται σε επαφή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο και ένα συνονθύλευμα ξένων που ταξιδεύουν με κοινό στόχο, να γνωρίσουν τόπους, να διασκεδάσουν, συνήθως νεαρό κοινό, χωρίς ωστόσο κάποιο όριο ηλικίας.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Στο Αίγιο, έχουν βρεθεί και θα μεταφερθούν, 30 περίπου παλιά βαγόνια τρένων, από Πάτρα, Κόρινθο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη κ.ά., ώστε να ανακαινιστούν πλήρως και να γίνουν «Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων».

Το καλοκαίρι, που τα σχολεία δεν λειτουργούν και δεν εκτελούνται οι υποχρεωτικές εκπαιδευτικές εκδρομές, οι επενδυτές στοχεύουν, σε τουρίστες πεζοπόρους με σακίδια, επισκέπτες προς Αρχαία Ολυμπία, ΚΑΠΗ, Φίλους του Σιδηροδρόμου κ.ά.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος είναι, το Πάρκο, να τραβήξει και πολλές ημερήσιες εκδρομές μαθητών, από Αθήνα, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία και Ηπειρο.
Με την επένδυση αυτή, εκτιμάται ότι για την πόλη θα είναι κάτι πολύ δυνατό, που θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής και θα προσδώσει ξεχωριστή δυναμική στη παραλία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Από την ένθετη έκδοση της “Π” ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Πηγή:
– Αχαΐα: Hostels σε βαγόνια του ΟΣΕ – Μεγάλη επένδυση αλλάζει τα τουριστικά δεδομένα (Φωτο)
http://pelop.gr/?page=article&DocID=360002

 

  

Εμείς περιμένουμε πέντε χρόνια να πάρει ο ΟΣΕ τα παλιά βαγόνια  … τα σχόλια δικά σας!