- Διαφήμιση -

Ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την Έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο ετοιμάζει ο Μανούσος Μανουσάκης. Θα είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που πιο πολύ θα πλησιάζει μορφολογικά μια κινηματογραφική ταινία, παρά ένα κλασσικό ντοκιμαντέρ. Η διήγησή ξεκινάει από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και μετά από ένα περιληπτικό πέρασμα από τα στάδια της εξέλιξης της Φραγκικής και Οθωμανικής

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

κατοχής στην Πελοπόννησο, τον Ρήγα Φεραίο, την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, τον Διαφωτισμό, την επανάσταση στην Μολδοβλαχία, φτάνουμε στο κύριο θέμα , δηλαδή στο ξέσπασμα της επανάστασης στην Πελοπόννησο. Η διήγησή  τελειώνει την 25 Μαρτίου 1821.

Οι Πάμμαχοι της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες” δήλωσαν: είχαμε την τιμή και την χαρά να λάβουμε μέρος στο νέο ντοκιμαντέρ του κ. Μανούσου Μανουσάκη με τίτλο ” Η έναρξη της επανάστασης του ’21 στην Πελοπόννησο “. Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ ξεκινά με τις τελευταίες στιγμές των υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης,

πριν την άλωση της Βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς.

Η πολυμελή αποστολή μας υποδύθηκε τους Βυζαντινούς υπερασπιστές και τους Οθωμανούς πολιορκητές και συγκρούστηκαν σε επικές συμπλοκές μάχης.
Τα γυρίσματα έγιναν σε πολύ φιλικό περιβάλλον ενώ πρωτίστως προηγήθηκε σε όλους Rapid Test για το COVID-19 και ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια όλων. Ευχαριστούμε τον κ. Μανούσο Μανουσάκη και την ομάδα του για την εξαιρετική συνεργασία. Ευχαριστούμε τον κατασκευαστή πανοπλιων κ. Δημήτριο Κατσίκη / Hellenic Armors για την προσφορά του, τον κ. Δημήτριο Σκουρτελη τις πραγματικά ισχυρές ασπίδες του.