- Διαφήμιση -

Ποιος είναι ο λόγος που πληρώνουν ακόμα και χιλιάδες δολάρια για μία «πλούσια γευστική εμπειρία».

Υπερπολυτελές εστιατόριο στη Νέα Υόρκη έχει γίνει γνωστό για τα μοναδικά πιάτα που σερβίρει για εκλεπτυσμένους πελάτες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι συνταγές που το έχουν κάνει ξεχωριστό.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ένα (απλό) πιάτο μπορεί να κοστίσει ακόμα και 200 δολάρια. Αν και οι τιμές είναι αποτρεπτικές για κάποιους, ωστόσο, πάρα πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Μία εμπειρία για την οποία, μάλιστα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ακόμα και 10 εβδομάδες, καθώς η ζήτηση είναι τεράστια και η αναμονή μεγάλη.

Ο λόγος για το υπερπολυτελές εστιατόριο Serendipity3, το οποίο άνοιξε ξανά τις πύλες του πρόσφατα, έπειτα από ένα χρόνο που παρέμεινε κλειστό, εξαιτίας της ανακαίνισης που έκανε ο ιδιοκτήτης στο χώρο, αλλά και των περιοριστών μέτρων στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι, σήμερα για να απολαύσει κάποιος ένα πιάτο τηγανητές πατάτες, μπλανσαρισμένες σε σαμπάνια Dom Perignon και πασπαλισμένες με αλάτι τρούφας, λάδι τρούφας, τυρί τρούφας και φλούδες μαύρης τρούφας, πρέπει να κλείσει τραπέζι τουλάχιστον 10 εβδομάδες νωρίτερα.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο ένα άτομο να δώσει 200 δολάρια για μία μερίδα πατάτες και μάλιστα περιμένοντας τόσο καιρό, απαντά η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Anat Keinan.

«Δεν θέλω να χάσω αυτή την εμπειρία». Αυτό νιώθει μερίδα πελατών του εστιατορίου, όπως εξηγεί η καθηγήτρια, η οποία επικαλείται κοινωνικο-ψυχολογικούς παράγοντες.

Επικαλούμενη διάφορες έρευνες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να προβούν σε σπατάλες και ευχάριστες απολαύσεις, όταν εξετάζουν κάτι με μακροπρόθεσμα κριτήρια.

Με πληροφορίες από BBC