- Διαφήμιση -

Τι ισχύει αν κάποιος δεν επιθυμεί να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca

Μέγα θέμα συζήτησης έχει ανοίξει και στην Ελλάδα γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca με τους πολίτες σε ποσοστό 15% σήμερα, να μην προσέρχονται στα καθορισμένα ραντεβού τους ώστε να μην χρειαστεί να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών, ο γ.γ. Μάριος Θεμιστοκλέους κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση τι θα συμβεί αν οι πολίτες αρνηθούν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς επίσης και τι θα συμβεί αν κάποιος πολίτης έχει κάνει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου και αρνηθεί να λάβει τη δεύτερη.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η απάντηση του κ. Θεμιστοκλέους σαφής: «Καταρχήν, έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δυο εμβόλια καθώς και αυτά με το εμβόλιο της AstraZeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα, θα ενωθούν τα δυο συστήματα όλοι θα είναι δικαιούχοι και για τα δυο εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει. Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί να κάνει τη δεύτερη, αυτό έχει επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει».

 

(newsbeast.gr)