- Διαφήμιση -

Σε «κόκκινο συναγερμό» και ένα βήμα πριν από το καθολικό λοκντάουν βρίσκεται πλέον δήμος Κορινθίων και ο δήμος Νεμέας. Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει δραματικά την καθημερινότητα των κατοίκων, με δεδομένο πως τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά -έστω και με click away- όπως επίσης και τα σχολεία. Στην πραγματικότητα το μέτρο με την μεγαλύτερη επιδραστικότητα είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα και μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Να επαναλάβουμε τα μέτρα που έχουν τεθεί από σήμερα σε ισχύ και τα οποία είναι:

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  2. Λειτουργία δια ζώσης των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων. Τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
  3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away. Ειδικά για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία η λειτουργία τους θα είναι με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Με τα μέτρα αυτά θα πορευτούν οι δύο δήμοι μέχρι την 1η Μαρτίου, ωστόσο, το ζήτημα είναι αν θα μπορέσουν να προκαλέσουν την ανάσχεση του κύματος των κρουσμάτων, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική εκθετική αύξηση. Τέτοια που δεν είχαμε καν στην ακμή της υγειονομικής κρίσης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, τον περασμένο Νοέμβριο σε 30 ημέρες η Κορινθία είχε καταγράψει 290 κρούσματα, από τα οποία στην Κόρινθο είχαν εντοπιστεί 112. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν αναδειχτεί από την ιχνηλάτηση δύο πηγές από τις οποίες είχε ξεκινήσει ο χορός των κρουσμάτων, το ΤΕΒΕ και ο Απόστολος Παύλος. Τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Κόρινθος έφτασε τα 94 κρούσματα (σε σύνολο 247 σε όλο το νομό) μέσα σε 20 μέρες (και από 66 σε 94 το τελευταίο δεκαήμερο), αλλά το πιο ανησυχητικό ήταν πως η κατάσταση -παρά τα μέτρα στις αρχές του μήνα- κλιμακωνόταν, αντί να αποσυμπιέζεται.

(korinthia.net.gr)