- Διαφήμιση -

   Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας, ανταποκρινόμενο σε αίτημα συναδέλφων για τη δημιουργία Θεατρικής Ομάδας Εκπαιδευτικών Κορίνθου, αποστέλλει το σχετικό κάλεσμα:

 

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

”Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή την αγάπη μας για τη θεατρική τέχνη, μια ομάδα εκπαιδευτικών της Κορίνθου, απευθύνουμε κάλεσμα σε συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη δημιουργία θεατρικής ομάδας.

Το θέατρο είναι μια μορφή τέχνης ιδιαίτερα αγαπητής και χρήσιμης, μια και θεατρικές τεχνικές χρησιμοποιούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί λοιπόν να μην μαθητεύσουμε δίπλα σε επαγγελματίες; Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε την ορθοφωνία, θα αυξήσουμε τις φωνητικές μας αντοχές στις παραδόσεις (ιδιαίτερα τώρα που καλούμαστε να φοράμε μάσκα), θα μάθουμε να αξιοποιούμε τεχνικές θεάτρου μέσα στην τάξη και να ”ζωντανεύουμε” το μάθημά μας! Και βέβαια, θα κάνουμε ένα πολιτιστικό άνοιγμα στην κοινωνία της Κορίνθου, μια και σκοπός της ομάδας θα είναι να ανεβάσουμε θεατρική παράσταση!

Όσοι/όσες, λοιπόν, από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 10 Οκτωβρίου στο email dmertzan@gmail.com (για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας) και marykaragk@gmail.com (για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας), γράφοντας ως θέμα μηνύματος Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Κορίνθου. Στο μήνυμά σας, σας παρακαλούμε να αναφέρετε όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες: Δέσποινα Μερτζανίδου 6973090148 (για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας) και Μαίρη Καραγκούνη 697 2937600 (για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας).

Να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και τα μαθήματα θα γίνουν σε συνεργασία με το Θέατρο σε Φόρμα.”