- Διαφήμιση -

Σπουδαίο το έργο του Ομίλου Αυτοδυτών Λουτρακίου , τακτικά πλέον αποφορτίζουν τον βυθό του Κορινθιακού και όχι μόνο  από αντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί .

Μέχρι τώρα εστιάζαμε στο θέμα της ρύπανσης και της υγείας . Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο βυθός κρύβει και επικίνδυνα αντικείμενα για έναν σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου  για να μην πούμε κάτι περισσότερο.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Στις 14/10/2017  ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου στην παραλία Λουτρακίου ανέλκυσε παλιές βάσεις ομπρέλας με σωλήνα . Οι βάσεις ομπρέλας βρίσκονταν σε βάθος 3-4 μέτρων με τον σωλήνα να είναι κάθετος προς την επιφάνεια που σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να τραυματιστεί !

Βουλκανιζατέρ στο βυθό

Πολλές φορές στα βυθό της θάλασσας που βρίσκονται σε ανεπτυγμένες τουριστικά παραλίες συναντάμε διάφορα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με επαγγελματικό εξοπλισμό (καρέκλες, τραπεζάκια, κτλ) . Χωρίς να λέμε ότι είναι 100% ευθύνη των επιχειρηματιών της εκάστοτε παραλίας , ωστόσο πιστεύουμε ότι θα πρέπει να δείξουν παραπάνω ενδιαφέρον και φροντίδα σε αυτό το ζήτημα ώστε να μην δημιουργείται ένα δεύτερο κατάστημα στο βυθό. Πέρα από την ρύπανση που δημιουργούν , είναι απειλή για την σωματική ακεραιότητα των κολυμβητών.

Επιπλέον στην παραλία Λουτρακίου ανέλκυσαν από το βυθό  παλιό ρεμέτζο , σακούλες , κουτάκια αλουμινίου , γυάλινα μπουκάλια , σχοινιά κλπ! Συνολικά 629 κιλά ανθρώπινης ρύπανσης .

Και φυσικά για άλλη μια φορά ένα υποβρύχιο βουλκανιζατέρ βγήκε στην επιφάνεια! Πολλά μα πολλά ελαστικά!!!

Στην δράση συμμετείχαν 7 δύτες και 2 υποστήριξη στην ξηρά .

Μπράβο στον Όμιλο Αυτοδυτών Λουτρακίου !