- Διαφήμιση -

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε να συνεχίσουμε το sfedona.gr δηλώσαμε πως πρώτη είδηση σε εμάς θα είναι δράσεις και ιδέες για την Κορινθία.  Θα πρωταγωνιστούν στις σελίδες μας άνθρωποι απλοί , καθημερινοί  που συμμετέχουν ενεργά πολλές φορές εθελοντικά σε δράσεις που αποσκοπούν σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως αθόρυβοι και δεν επιθυμούν την δημοσιότητα όμως οφείλουμε να αναφερθούμε σε αυτούς με τα ονόματά τους ως ελάχιστη αναγνώριση και επιβράβευση στην προσφορά τους.  Και επίσης έχοντας την ελπίδα , η στάση τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση αλλά και κίνητρο για παρόμοιες δράσεις και σε άλλους Κορίνθιους /ες.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου μια ομάδα ανθρώπων στο Λουτράκι που είχε προγραμματίσει να συνεχίσει την αναδάσωση στο πάρκο Νερών Γη (πάνω από τον υδροφόρο Ορίζοντα) , δεν πτοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες και με τον κατάλληλο εξοπλισμό (φτυάρια , τσάπες , γαλότσες , καλή διάθεση κτλ) φύτεψε 350 δέντρα . Ένας άγονος τόπος μεταμορφώνετε σε πνεύμονα πρασίνου. Μια έκταση 40 στρεμμάτων που ξεκίνησε το 2008 η αναδάσωσή του με δέντρα όπως μουριές , συκιές , φοίνικες , πεύκα αλλά και αλόη , πικροδάφνες σχίνο , … και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς μέχρι και νερόλακκους για τα ζώα !

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Το σημείο της περιοχής είναι πάνω από τον υδροφόρο Ορίζοντα για να μην μπορεί να το καταπατήσει κανείς .

Στην δράση αυτή συμμετείχε  ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας και έγινε με την επιστημονική καθοδήγηση του γεωπόνου του δήμου Νεκτάριου Δάφνη – Πιπίνη , την ομάδα της Ελισσάβετ Βέλιου , του Κώστα Στάθη ,του Κώστα Μουρατίδη ,του Φάνη Ζήση , του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου και τη διάθεση των μηχανημάτων από τον Γιάννη Φιλιάνδρα.

Όλοι αδιαφορώντας για την λάσπη και την κούραση το χάρηκαν ιδιαίτερα και οι μεγάλοι αλλά κυρίως τα παιδιά .

Βεβαίως εργάστηκαν και άλλα πρόσωπα για την προετοιμασία της αναδάσωσης και τους αξίζουν συγχαρητήρια . Η διευθύντρια αναδασώσεων Αττικής κ. Σεραφείμ. Ο υπεύθυνος του φυτωρίου κ. Λουκούμης. Ο Βασίλης Πέππας υπεύθυνος γραφείου κίνησης του Δήμου, ο Μιχάλης Αντωνίου και Μπάμπης Φόρτης της ΔΕΥΑΛΠ και οι θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ Γιώργος Αρναουτόπουλος και Παναγιώτης Σταμάτης για την ουσιαστική και κοπιώδη βοήθεια τους.

Εάν και εσείς θέλετε να συμμετέχετε σε αντίστοιχες δράσεις , μείνετε συντονισμένοι γιατί έπεται συνέχεια …