- Διαφήμιση -

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 παρουσίασε χθες αναλυτικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, «από σήμερα οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμα εργαλείο: έναν χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό» κι ανέφερε ότι ο χάρτης έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω του ιστοτόπου covid19.gov.gr. «Το site αυτό λειτουργεί ήδη από την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, το διαχειρίζεται η προεδρία της κυβέρνησης και εκεί αναρτώνται όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνονται».

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι «υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα που εμφανίζει κάθε περιοχή:

1 – επίπεδο ετοιμότητας,

2 – επίπεδο επιτήρησης,

3 – επίπεδο αυξημένης επιτήρησης και

4 – επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου συναρτάται από την τάση των επιδημιολογικών μεγεθών».

Στο επίπεδο 2 η Κορινθία

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) βρίσκεται η Κορινθία σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας κατά του κορονoϊού που παρουσιάστηκε χθες μετά τα 11 νέα κρούσματα. Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν στην Κορινθία  και τίθενται σε εφαρμογή την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.