- Διαφήμιση -

 

Το είδος αυτής της παράστασης δεν το έχουμε συναντήσει πολλές φορές να παρουσιάζεται στην Κορινθία.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

‘Όταν λοιπόν ενημερωθήκαμε ότι η σχολή  Global Arts Studios παρουσιάζει παράσταση χοροθέατρο σε ελεύθερη απόδοση του έργου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Macbeth» από τα εφηβικά τμήματα της σχολής , μας όξυνε την περιέργεια και το ενδιαφέρον το όλο αυτό εγχείρημα.

Έτσι το Σάββατο 3 Μαρτίου επισκεφτήκαμε το «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου για να παρακολουθήσουμε την παράσταση.  Η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη όπως περιμέναμε δεδομένο και της δωρεάν εισόδου οπότε αναλογιστήκαμε ότι το κοινό της Κορινθίας δεν είναι εξοικειωμένο στο συγκεκριμένο είδος τέχνης.

Αν και κατά τη γνώμη μας είναι τόσο σημαντική που θα έπρεπε να ενταχθεί ακόμα και στα σχολεία ως μέσο διδασκαλίας έκφρασης και  αυτοβελτίωσης. Κάτι που δεν ξέρω αν θα το δούμε να υλοποιείται ποτέ … οπότε ας επιστρέψουμε στην συγκεκριμένη παράσταση .

Σύγχρονος χορός και θέατρο συναντιούνται στη σκηνή και συνθέτουν ένα διαφορετικό τρόπο δημιουργικής έκφρασης που μας εντυπωσίασε.

Τα κορίτσια που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια παράσταση που την σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος , τις χορογραφίες η Σοφία Γλυκοφρίδη και την Υποκριτική διδασκαλία η Ελένη Πετροπούλου.