- Διαφήμιση -

Μέσα σε κλίμα χαράς πραγματοποιήθηκε η κοπή της κορδέλας εγκαινίων του Κόμβου Λυκοποριάς απ΄τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τους βουλευτής ΝΔ Κορινθίας Νίκο Ταγαρά και Μαριλένα Σούκουλη, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργο Ψυχογιό, τον αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο και τον πρόεδρο Λυκοποριάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες και πλήθος πολιτών της περιοχής.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

 Σε δηλώσεις του ο Κορίνθιος Υφυπουργός κ. Δήμας ανέφερε :

“Ένα σημαντικό έργο για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Κορινθίας αναβαθμίζοντας την ασφάλεια και μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο προσέγγισης της Λυκοποριάς και των χωριών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σε συνδυασμό με την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου, που ξεκινάει τα δρομολόγια την ερχόμενη Δευτέρα, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πως η Δυτική Κορινθία αναβαθμίζεται όσον αφορά τις μεταφορές.”

Ο Ανισόπεδος Κόμβος Λυκοποριάς της Ολυμπίας Οδού βρίσκεται στη χιλιομετρική θέση 133,6. Πρόκειται για ένα νέο κόμβο που θα εξυπηρετεί πολλά χωριά και οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και περισσότερους από 8.000 κατοίκους.

Με την παράδοση σε κυκλοφορία του Νέου Ανισόπεδου Κόμβου Λυκοποριάς συντομεύεται η πρόσβαση προς δεκάδες παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς της περιοχής, καθώς αποφεύγεται η περιπορεία από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω των γειτονικών κόμβων Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η οδική ασφάλεια καθώς μειώνεται η διανυόμενη απόσταση εκτός του αυτοκινητόδρομου.