- Διαφήμιση -

Ο κλάδος του τουρισμού έχει χτυπηθεί όσο κανείς άλλος απ΄την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας έχει υποστεί βαρύ πλήγμα αν αναλογιστούμε το μέγεθος της εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας απ΄την βιομηχανία του τουρισμού. Πάνω απ΄το 20% του ΑΕΠ της χώρας αντανακλάται απ΄τον τουρισμό. Επίσης αναλογιστείτε ότι το ένα τέταρτο της απασχόλησης στην Ελλάδα (περίπου 1 εκ.) βασίζεται στον τουρισμό. Οπότε εύκολα συνειδητοποιείτε τώρα το μέγεθος του προβλήματος και τις επιπτώσεις αυτού.

Στην Κορινθία, ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων στηρίζει την οικονομία του κυρίως στις υπηρεσίες και συγκεκριμένα σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό έμμεσα ή άμεσα. Γι΄αυτό είναι και ο μόνος δήμος στο νομό που έχει ιδρύσει φορέα για την τουριστική προώθηση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO).

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο πρόεδρος του LTO κ. Σπύρος Καραβούλης, μίλησε στο sfedona.gr για τις επιπτώσεις του τουρισμού απ΄την παγκόσμια πανδημία και έδωσε την εκτίμησή του για το πως  θα κινηθεί ο τουρισμός το 2020 και το 2021 στην Ελλάδα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος καλείται να ξεπεράσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις και να επανασχεδιάσει το μέλλον του.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Νάνσυ Γιαννιδάκη και στο sfedona.gr