- Διαφήμιση -

Ένα από τα «μυστικά» του πιο διάσημου και γραφικού χωριού του Μαινάλου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει προορισμός στην Ελλάδα, ο οποίος και με τη βούλα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο ρομαντικός σε όλη τη χώρα; Η απάντηση είναι ναι και βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία, σε υψόμετρο, μάλιστα, 1.033 μέτρων. Ο λόγος για το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Βυτίνας, στις καταπράσινες και κατάφυτες πλαγιές του Μαινάλου, το οποίο κρύβει ένα μυστικό.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Τον μοναδικό «δρόμο της αγάπης» σε ολόκληρη τη χώρα, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους περισσότερους επισκέπτες του χωριού. Στην ουσία πρόκειται για ένα μονοπάτι στη δυτική πλευρά του χωριού, καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, ένα ονειρικό σκηνικό, που κατά την διάρκεια του φθινοπώρου μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το σημείο κατά το παρελθόν δίνανε ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγαράκια τόσο της Βυτίνας, όσο και των γειτονικών χωριών, για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας μόνο βλέμματα, ακολουθώντας πάντα τα ήθη της κάθε εποχής.

Το σημείο όπου συναντάται ο «δρόμος της αγάπης», ονομάζεται και Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ βρίσκονται και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1847.