- Διαφήμιση -

Ένα παρθένο τοπίο με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά – Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Μεσσηνία φημίζεται για τις υπέροχες τοποθεσίες της, με εναλλαγές στα τοπία που κρατούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη του νομού αμείωτο. Ένα τέτοιο είναι και το σκηνικό που αντικρίζει κανείς στον επίγειο παράδεισο της Πελοποννήσου, γενικότερα, ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο λόγος για το ονειρικό Πολυλίμνιο, τη «γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας, σύμφωνα με πολλούς, που μαγεύει τους πάντες με το σαν ψεύτικο σκηνικό όπου κυριαρχεί το υδάτινο στοιχείο με καταρράκτες και λιμνούλες, καθώς και η πλούσια φύση.

Σε απόσταση περίπου μισής ώρας από την Καλαμάτα, λοιπόν, εντοπίζεται αυτό το «θαύμα» της φύσης, με τις υπέροχες εικόνες, με χρώματα και ήχους που μένουν ανεξιτηλα στη μνήμη. Τα νερά συναντώνται σε πολλά επίπεδα, ενώ διέρχονται μέσα από το φαράγγι του Πολυλιμνίου.

Οι λίμνες εδώ αποτελούν και έναν μοναδικό βιότοπο, όπου κανείς μπορεί να παρατηρήσει πεταλούδες, λεπιδόπτερα, εντομοφάγα πουλιά, καθώς και μικρά ψαράκια, καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια και ερπετά.

Για να προσεγγίσει κανείς τον μυστικό παράδεισο του Πολυλιμνίου θα περάσει μέσα από πυκνή βλάστηση και θα διασχίσει ξύλινες γεφυρούλες, ώσπου μετά από 3 χλμ. θα αντικρίσει το σύμπλεγμα των, περίπου, 15 λιμνών.

Με ορμητήριο την Καλαμάτα, η διαδρομή ξεκινάει από τον δρόμο Καλαμάτας- Πύλου, στο χωριό Χαραυγή, κοντά στην Καζάρμα, όπου υπάρχει σημείο στάθμευσης για τα αυτοκίνητα.