- Διαφήμιση -

Το επίπεδο στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων είναι πολλή κατώτερο των προσδοκιών των δημοτών της.

Στο τελευταίο συμβούλιο της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου δημοτική αρχή και αντιπολίτευση ύψωσαν τους τόνους δυστυχώς όχι για το συμφέρον των πολιτών αλλά για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Συμπεριφορές και κουβέντες που δεν αρμόζουν σε κανένα δημοτικό συμβούλιο ,  οχλαγωγία , έλλειψη σεβασμού και ευγένειας κυριάρχησαν στο συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Κορινθίων ακούγεται στο βίντεο να απευθύνεται με απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο στον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να αποβάλει όποιον προσβάλει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Άντε τελείωνε , δεν ντρέπεσαι ! Άιντε Άιντε προχώρα» , απάντησε ο δήμαρχος με ύφος σαν να απευθυνόταν στον γάιδαρο του.

Αυτά όσον αφορά τις συμπεριφορές γιατί υπάρχει και η ουσία από πίσω . Τι συζητήθηκε , τι αποφάσεις παρθήκαν …

Για όλα αυτά μας ενημερώνει αναλυτικά η «Συμμαχία πολιτών» με δελτίο τύπου που δημοσιεύουμε παρακάτω :

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την συνεδρίαση της 25.10.2017 του δημοτικούσυμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής :

 

  • Για την ένταση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ Πνευματικός ο οποίος για άλλη μια φορά με προσωπικούςχαρακτηρισμούς και προσβλητικέςαναφορέςεπεδίωξε την ένταση για να καλύψει τις εντυπώσεις από αλλάθέματασυζήτησης . Δεν μπορούμε να ανεχθούμε προσβλητικές αναφορές και για αυτό αντιδράσαμε

 

  • Θέσαμε προ ημερησίαςδιατάξεως το θέμα της κακής και παράνομηςσυμπεριφοράς του δήμου προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τεχνικέςυπηρεσίεςστερώντας τους το γάλα και τα μέσαατομικήςπροστασίας ( ΜΑΠ)που ο νόμος επιβάλλει για να κάνουν σωστά και με ασφάλεια τη δουλειά τους . Ζητήσαμε ο δήμος να δίνειστολές εργασίας, προστατευτικά γάντια και γάλα στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται από το νόμο . Επίσης να ανταποκριθείθετικά στο αίτημα του συλλόγου εργαζομένων από 29.8.17 και να δώσει σε χρήμα ότι δεν έδωσε σε γάλα και ΜΑΠ για τα έτη 2012,2013,2014,2015,2016 2017

 

  • Zητήσαμε να μην διαγραφούν χρέη 135 χιλιάδων ευρώ περίπου στις εταιρίες γνωστού επιχειρηματία κοσμικών κέντρων στο Σολωμό, που έχουνκαταλογιστεί από τους αρμοδίουςυπαλλήλους σε εφαρμογή του νόμου 2539/1997 άρθρο 20 που αφορούν τα έτη 2005,2006,2007 και 2008. Η αντικανονικήεισήγηση της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με πρόεδρο τον κ Παρτσινέβελο αποσύρθηκε για συζήτηση στην επομένη συνεδρίαση του ΔΣ. Τα επιχειρήματα του δημοτικού συμβούλου κ Παππά συνηγόρου των επιχειρήσεων δεν μας έπεισαν .

 

  • Στα υπόλοιπα θέματαζητήσαμε να προχωρήσει η υλοποίηση των πολεοδομικώνσχεδίων που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ , συμφωνήσαμε στην τουριστικήπροβολή του δήμου παρότι το σχέδιο δεν είναι κατά τη γνώμη μας ο καλύτερος τρόπος προβολής , ψηφίσαμε να αγοραστεί λεωφορείο για τις ανάγκες μετακινήσεων του ΚΕΠΑΠ κλπ .

 

Βασίλης Νανόπουλος

επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων