- Διαφήμιση -

Πριν λίγες μέρες αναρτήσαμε θέμα  με «πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο» και πρωταγωνίστρια τη Βουλευτή Κορινθίας Μαρία Θελερίτη.

Τοπικά sites ισχυρίστηκαν πως η Μαρία Θελερίτη κλείνει την ΕΑΣ Κιάτου γιατί θέλει να απαλλάξει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στιμάγκας (από όπου και κατάγετε) χρέη ενός εκατ. Ευρώ. Σε αυτούς τους ισχυρισμούς συμφώνησε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου κος Παπαβασιλείου. Η Βουλευτής Κορινθίας , κατηγορήθηκε γιατί πέρασε τροπολογία από την Ολομέλεια της Βουλής που οδηγεί σε «λουκέτο» όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) που δεν έχουν μετατραπεί σε Ανώνυμες Εταιρείες (σ.σ. με τον κάθε μέτοχο να έχει εως 20% του κεφαλαίου) όπως προβλέπει νόμος του 2016, ανεξάρτητα αν οι ΕΑΣ είναι οικονομικά υγιείς ή αν τους χρωστούν χρήματα άλλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας απάντησε αμέσως στέλνοντας  δελτίο τύπου στα ΜΜΕ έχοντας ως τίτλο «Η «επίθεση» στην Μ. Θελερίτη έχει συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και δεν εκκινεί από ανιδιοτελή κίνητρα».

 

Χθες ήταν η ώρα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στιμάγκας να πάρει θέση επί του θέματος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «όσοι αντιμάχονται την τροπολογία επιθυμούν τη διαιώνιση της παράνομης λειτουργίας όσων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών μετατράπηκαν σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις Α.Ε. κατά παράβασιν του νόμου.

Όσον δε αφορά στη δήθεν διαγραφή χρέους του Συνεταιρισμού μας που ισχυρίζονατι ορισμένοι και ενυπογράφως , θα έπρεπε προηγουμένως να ενημερωθούν για το στοιχειώδες γεγονός ότι η λύση των Ε.Α.Σ , Α.Ε.Σ Α.Ε. δεν επιφέρει  απόσβεση αλλά ακριβώς το αντίθετο».

Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο Τύπου :