- Διαφήμιση -

Ενημερωτική συγκέντρωση για την επαπειλούμενη δημιουργία Ορυχείων Βωξίτη στα Γεράνεια (αρχής γενομένης από την γειτονική Μεγαρίδα), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/10/17 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέττας.

Κατάμεστη η αίθουσα και ο αύλειος χώρος από ανθρώπους που αγωνιούσαν για τις εξελίξεις και ήθελαν να ενημερωθούν για την πορεία των γεγονότων που αν επαληθευτούν θα σημάνουν ταυτόχρονα και την καταστροφή του συνόλου των περιοχών που «αγκαλιάζονται» από το παρθένο μνημείο της φύσης, τα όρη των Γερανείων.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Παρόντες ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ι. Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης, ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Κ. Λογοθέτης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Σ. Νικολάου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Πέτρου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπ. Ράτης, κ. Σωτήρης Πέρας,ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Άρης Κωσταντής ο Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Μεγαρέων κ. Χοροζάνης, ο Πρόεδρος της διεπιστημονικής επιτροπής κ. Ι. Μιχάλαρος και μέλη αυτής,Ο συντονιστής της ΛΑΕ Κορινθίας κ. Δημήτρης Κόρκας, το μέλος της ΛΑΕ Κορινθίας και μέλος της ΚΕ της ΛΑΕ κ. Μαίρη Ρϊσκα,  η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων κ. Κατ. Πιπιλή, ο Ιατρός κ. Π. Μέλκης, σύσσωμο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Αγίων Θεοδώρων κ.α.

Μίλησαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρήγορης Σταμούλης, που αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, την τεράστια απειλή για τα Γεράνεια, το περιβάλλον και τους κατοίκους και τις εμπεριστατωμένες μελέτες που καταλήγουν σε τραγικά συμπεράσματα, διατρανώνοντας την καθολική στήριξη στην μάχη  κατά της «επένδυσης της συμφοράς», καλώντας σε έναν αγώνα διαρκείας ενωμένοι.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης, δήλωσε την ολόπλευρη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι «όλοι, πρέπει να είμαστε ενωμένοι σ’ αυτόν τον αγώνα και τα Γεράνεια, είναι στην ουσία ένας Δήμος »  και τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας έχει αποφασίσει για το θέμα αυτό ομόφωνα με ψήφισμα και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τους κατοίκους του Δήμου μας με λεωφορεία  την Τετάρτη στις 11 Οκτωβρίου στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα Μέγαρα

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Ι. Μαρινάκης με την επιστημονική ιατρική του ιδιότητα ανέλυσε τις τραγικές για την υγεία των κατοίκων, επιπτώσεις.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων κ. Κ. Πιπιλή, κατέθεσε τις έγκυρες επιστημονικές θέσεις, που συμφωνούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, την τεράστια ρύπανση στον υδροφόρο ορίζοντα, την θάλασσα κ.α.

Ο Γιατρός κ. Π. Μέλκης αναφέρθηκε στην πνευμονοκονίαση, τους καρκίνους και τις άλλες μη αναστρέψιμες συνέπειες στην υγεία των εργαζομένων σε ανάλογα ορυχεία αλλά και των κατοίκων πέριξ των περιοχών που τα φιλοξενούν.

Ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής κ. Γιάννης Μιχάλαρος τόνισε ότι ο αγώνας είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ και όχι πολιτικός και ζήτησε ανάληψη ΔΡΑΣΗΣ από ΟΛΟΥΣ.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους και ανακοινώθηκε το ΚΑΛΕΣΜΑ για την Ανοιχτή Συγκέντρωση Ενημέρωσης – Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 – 10 – 17 ώρα 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία των Μεγάρων.