- Διαφήμιση -

Παρακολουθήσαμε  το βιντεάκι που δημοσίευσε η κυβέρνηση με σκοπό να προβάλει το πρόγραμμα σίτισης μαθητών Δημοτικών Σχολείων , πιλοτικό ουσιαστικά , δεν εφαρμόζεται ακόμα σε όλα τα σχολεία . Συγκεκριμένα από την Κορινθία  συμμετέχουν στο πρόγραμμα τα οχτώ (8) σχολεία στο δήμο Κορινθίων : 2ο , 3ο , 4ο, 5ο ,8ο , 12ο , Σοφικού και Εξαμιλίων.

Σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τις Σχολικές επιτροπές όλα βαίνουν καλώς και μάλιστα το φαγητό που προσφέρεται στα παιδιά είναι ποιοτικό και εύγευστο.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Η κυβέρνηση στοχεύει στην επέκταση του προγράμματος σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας αφού όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός ακούγεται να λέει στο βίντεο «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη». Πέρα από το αυτονόητο πρόβλημα που λύνει λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες  γίνεται λόγος για «υποχώρηση της παιδικής παχυσαρκίας», μεσογειακή διατροφή που μεγαλώνει γερούς οργανισμούς και αύξηση των θέσεων εργασίας στον τομέα της σίτισης.

Να λοιπόν που παρέχει διεξόδους και στο πρόβλημα της ανεργίας και της ανάπτυξης.

Βεβαίως υπάρχει και η γκρίζα πλευρά , αφού σε πολλές έγκυρες εφημερίδες υπάρχουν σοβαρά ρεπορτάζ για «διαχρονικούς εργολάβους σίτισης» , για «βολικές επεκτάσεις συμβάσεων με κρατικοδίατους εργολάβους, όταν ο χρόνος… πιέζει και οι διαγωνισμοί καθυστερούν ή προσβάλλονται από ενστάσεις που συχνά είναι μέχρι και συνεννοημένες μεταξύ εταιρειών» (όπως για παράδειγμα εδώ).

Ευτυχώς που εμείς εδώ στην Κορινθία δεν είχαμε ποτέ τέτοια θέματα …

Όλα νόμιμα και με διαφάνεια !