Αφορμή αυτού του άρθρου είναι ένα ρεπορτάζ σατυρικό αλλά και καυστικό ταυτόχρονα του eidisoules.gr για τον φωτισμό στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

- Διαφήμιση -

Το θέμα ξεκινάει πριν δυο χρόνια , το 1015 ,  ύστερα από καταγγελίες πολιτών της Κορίνθου για τα φώτα που δεν λειτουργούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα φώτα (περίπου 50 στο σύνολο) είναι με φωτοβολταϊκή μονάδα. Το 2010 , όταν τοποθετήθηκαν , ο δήμαρχος Κορινθίων με υπηρηφάνεια για το έργο του είχε δήλωσε ότι μπορεί να είναι ακριβά , αλλά είναι οικολογικά και αφού λειτουργούν από τον Ήλιο , αποσβένουν το κόστος τους.

Μάλιστα είναι τόσο οικολογικά που ούτε τον Ήλιο επιβαρύνουν αφού από τα 50 φωτιστικά ανάβουν 2-3 . Έκτος αν και ο Ήλιος είναι «εχθρός της πόλης» και εσκεμμένα δεν φορτίζει τις μπαταρίες τους.

 

Ποιος ανέβηκε 4,5 μέτρα και πήρε τα φωτοβολταϊκά ;

Αυτά τα δεδομένα έχουν αλλάξει σήμερα το 2017, αφού τα συγκεκριμένα φώτα όχι μόνο έπαψαν να λειτουργούν αλλά και να … υπάρχουν . Κάτι που εύκολα διαπιστώνει κανείς με μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο του Αγίου Νικολάου . Συμβουλή : να πάτε πριν τη δύση του Ηλίου γιατί μετά δεν θα βλέπετε τίποτα.

Κλάπηκαν , είναι για συντήρηση ; Το σκοτάδι είχαμε αρχίζει να το συνηθίζουμε αλλά η απουσία τους πάει πολύ.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο κόστισε πολλά χρήματα στους Κορίνθιους , η δημοτική αρχή οφείλει να  ενημερώσει για αυτή την …εξαφάνιση.

Επίσης αυτό το φαινόμενο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικό είναι απαράδεκτο . Τι τα θέλουμε τα μεγάλα έργα , τις αναπλάσεις , τις κατασκευές αν δεν είμαστε ικανοί να τα συντηρήσουμε και να τα παραδώσουμε σωστά και στις επόμενες γενιές;

Ίσα- ίσα για τις εξαγγελίες και τα εγκαίνια … μετά κλαίμε τα λεφτά !!!

- Διαφήμιση -