- Διαφήμιση -

Αφορμή αυτού του άρθρου είναι ένα ρεπορτάζ σατυρικό αλλά και καυστικό ταυτόχρονα του eidisoules.gr για τον φωτισμό στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο.

Το θέμα ξεκινάει πριν δυο χρόνια , το 1015 ,  ύστερα από καταγγελίες πολιτών της Κορίνθου για τα φώτα που δεν λειτουργούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Να θυμίσουμε ότι τα συγκεκριμένα φώτα (περίπου 50 στο σύνολο) είναι με φωτοβολταϊκή μονάδα. Το 2010 , όταν τοποθετήθηκαν , ο δήμαρχος Κορινθίων με υπηρηφάνεια για το έργο του είχε δήλωσε ότι μπορεί να είναι ακριβά , αλλά είναι οικολογικά και αφού λειτουργούν από τον Ήλιο , αποσβένουν το κόστος τους.

Μάλιστα είναι τόσο οικολογικά που ούτε τον Ήλιο επιβαρύνουν αφού από τα 50 φωτιστικά ανάβουν 2-3 . Έκτος αν και ο Ήλιος είναι «εχθρός της πόλης» και εσκεμμένα δεν φορτίζει τις μπαταρίες τους.

 

Ποιος ανέβηκε 4,5 μέτρα και πήρε τα φωτοβολταϊκά ;

Αυτά τα δεδομένα έχουν αλλάξει σήμερα το 2017, αφού τα συγκεκριμένα φώτα όχι μόνο έπαψαν να λειτουργούν αλλά και να … υπάρχουν . Κάτι που εύκολα διαπιστώνει κανείς με μια βόλτα στον ποδηλατόδρομο του Αγίου Νικολάου . Συμβουλή : να πάτε πριν τη δύση του Ηλίου γιατί μετά δεν θα βλέπετε τίποτα.

Κλάπηκαν , είναι για συντήρηση ; Το σκοτάδι είχαμε αρχίζει να το συνηθίζουμε αλλά η απουσία τους πάει πολύ.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο κόστισε πολλά χρήματα στους Κορίνθιους , η δημοτική αρχή οφείλει να  ενημερώσει για αυτή την …εξαφάνιση.

Επίσης αυτό το φαινόμενο όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικό είναι απαράδεκτο . Τι τα θέλουμε τα μεγάλα έργα , τις αναπλάσεις , τις κατασκευές αν δεν είμαστε ικανοί να τα συντηρήσουμε και να τα παραδώσουμε σωστά και στις επόμενες γενιές;

Ίσα- ίσα για τις εξαγγελίες και τα εγκαίνια … μετά κλαίμε τα λεφτά !!!