- Διαφήμιση -

Κάπως έτσι ο Δήμος Ξυλοκάστρου αντιμετωπίζει το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί επειδή ο Δήμος Σικυωνίων εναποθέτει όλα του τα απορρίμματα  στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Από την πλευρά του ο δήμος Σικυωνίων  έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προς το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και αιτείται την εναπόθεση σκουπιδιών στο χώρο του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου εκδικάστηκαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο  τα ασφαλιστικά μέτρα του Δήμου Σικυωνίων κατά του ΦΟ.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου. Μέχρι την Τρίτη θα κατατεθούν όλες οι προτάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει και η απόφαση.

“Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον γειτονικό μας δήμο” , δηλώνει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , “όμως είναι παράλογο , τη στιγμή που ο δήμος μας έχει αναλάβει τις ευθύνες του και μπορεί και διαχειρίζεται τα σκουπίδια του , να καταστραφεί εξαιτίας του Δήμου Σικυωνίων.

“Με την ανεξέλεγκτη ρίξη απορριμμάτων  από τον Δήμο Σικυωνίων , κινδυνεύουμε να τιμωρηθούμε ακόμα και με κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Κάτι τέτοιο είναι άδικο προς τους δημότες μας. Είμαστε αλληλέγγυοι προς όλους τους δημάρχους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά πρέπει να συμμορφωθούμε στους όρους της λειτουργίας του ΧΥΤΑ” , τονίζει ο κος Ανδρικόπουλος.

Απ΄την άλλη μεριά ο Δήμος Σικυωνίων  δείχνει να κατανοεί το πρόβλημα αλλά δεν έχει άλλη λύση όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. κος Λεονάρδος Αναστάσιος . “Δεν θέλουμε και εμείς να επιβαρυνθεί υπέρμετρα ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου γι΄αυτό και προσπαθούμε να ανακυκλώσουμε μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων”.